Φρένο από SPD σε Σόιμπλε: Οχι σε νέα εκστρατεία κατά της Ελλάδας-Η όξυνση της κρίσης στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη

 

Φρένο στην αλόγιστη πολιτική επίθεση κατά της Ελλάδας που φαίνεται να επαναφέρει στο προσκήνιο ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε, επιχειρούν να βάλουν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες και σύμμαχοί τους στη κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού.
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε που μίλησε για συνέχιση της πίεσης στην Αθήνα επαναφέροντας ως εναλλακτική το Grexit, o  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Τόμας Όπερμαν, συνέστησε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών να αποφύγει μία «νέα δημόσια καμπάνια κατά της Ελλάδας» κάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,προειδοποιώντας ότι «η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη».
«Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη. Και γι’ αυτό αποτρέπω τον κ. Σόιμπλε από μια νέα δημόσια καμπάνια / εκστρατεία κατά της Ελλάδας όπως το καλοκαίρι του 2015» ανέφερε ο Όπερμαν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποχωρήσει. «Θεωρώ την συμμετοχή του ΔΝΤ  στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμητή. Το ΔΝΤ διαθέτει τους εμπειρογνώμονες για να ξεπεράσουν την κρίση οι χώρες» εκτίμησε.
Η Ελλάδα παραμένει αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένη στην διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να μην λυθεί, για άλλη μια φορά στις πλάτες του ελληνικού λαού  το πρόβλημα αυτό, κάτι που θα σήμαινε νέες επιβαρύνσεις για τους μη έχοντες, παρά τις μπόυρδες του ΔΝΤ για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
presspublica.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου