Θεσσαλονίκη: Τι λέει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τους λέβητες φυσικού αερίου

 Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικό αέριο θεσσαλονίκης
Απαντήσεις στα ερωτήματα του typosthes.gr αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε πολλούς καταναλωτές που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους εξαιτίας της παγωνιάς, δίνει ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας A.E. φρόντισε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδιάλειπτη και ασφαλή ροή φυσικού αερίου έως τις εγκαταστάσεις των καταναλωτών κατά το διάστημα αυξημένης ζήτησης.
Επίσης επισημαίνει ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου δεν θέτει απαιτήσεις για το χώρο εγκατάστασης του λέβητα, και ότι η δυνατότητα για εγκατάσταση επίτοιχου λέβητα σε υπαίθριο χώρο προβλέπεται από τη νομοθεσία και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι συσκευές φυσικού αερίου διαθέτουν αντιπαγετική προστασία, που ενεργοποιείται ανάλογα με τη συσκευή.
Αναφορικά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης και οι οποίες πάγωσαν εξαιτίας του κρύου, ο κ. Μπακούρας, αφού ξεκαθαρίζει ότι αυτές δεν σχετίζονται με την παροχή φυσικού αερίου, σημειώνει ότι οι Καταναλωτές, σε συνεργασία με τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη-υδραυλικό, δύνανται να ενισχύουν την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σε ότι αφορά τα αιτήματα για μείωση τιμολογίων για τις ημέρες που η Θεσσαλονίκη βίωσε τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας, ο κ. Μπακούρας διευκρινίζει ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. δεν είναι αρμόδια για τη διαμόρφωση των τιμολογίων των Πελατών, αλλά αυτό γίνεται από τις αντίστοιχες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Εμπορία φυσικού αερίου.
Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις του κ. Μπακούρα
1. Πολλοί Θεσσαλονικείς που διαθέτουν θέρμανση με φυσικό αέριο, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες χωρίς ζεστό νερό ή/και θέρμανση εξαιτίας της παγωνιάς, καθώς πάγωσαν οι σωλήνες παροχής νερού. Τελικά τι έφταιξε; Ποιο είναι το νομικό καθεστώς που διέπει την εγκατάσταση των λεβήτων στα διαμερίσματα και τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο;
Οι Εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου πληρούν τις προδιαγραφές των Κανονισμών Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου, με τις πλέον αυστηρότερες προβλέψεις έναντι των Ευρωπαϊκών κανονισμών.
Η Εταιρεία Διανομής Αερίου δεν θέτει απαιτήσεις για το χώρο εγκατάστασης του λέβητα, παρά μόνο αναφορικά με την τήρηση των απαιτήσεων του Τεχνικού Κανονισμού. Η δυνατότητα για εγκατάσταση επίτοιχου λέβητα σε υπαίθριο χώρο προβλέπεται από τη νομοθεσία και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι συσκευές φυσικού αερίου διαθέτουν αντιπαγετική προστασία, που ενεργοποιείται ανάλογα με τη συσκευή.
Αναφορικά με τις υδραυλικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν τα συστήματα θέρμανσης, αυτές δεν σχετίζονται με την παροχή φυσικού αερίου και οι Καταναλωτές, σε συνεργασία με τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη-υδραυλικό, δύνανται να ενισχύουν την προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του κατασκευαστή.

2. Όπως έχετε ανακοινώσει, σημειώθηκε ρεκόρ καταναλώσεων φυσικού αερίου τις προηγούμενες ημέρες. Πώς ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση η ΕΔΑ ΘΕΣΣ;
H Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας A.E. φρόντισε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αδιάλειπτη και ασφαλή ροή φυσικού αερίου έως τις εγκαταστάσεις των καταναλωτών κατά το διάστημα αυξημένης ζήτησης. Τονίζεται ότι σημειώθηκε ρεκόρ στη διανομή ποσοτήτων αερίου στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, όπου τις ημέρες του παγετού αυτές άγγιξαν τα 3 εκ. κ.μ και 1,5 εκ. κ.μ. αντίστοιχα.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τις κλήσεις που αφορούσαν το Δίκτυο Διανομής, υπήρξε αυξημένη επιφυλακή και το προσωπικό της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), ανταποκρίθηκε σε όλες τις περιπτώσεις.
3. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη και μείωση των τιμολογίων σε ΕΥΑΘ, ΔΕΗ και φυσικό αέριο για τις ημέρες της κακοκαιρίας που βίωσε η Θεσσαλονίκη. Υπάρχει κάποια σκέψη για κάποια μείωση-έκπτωση στα τιμολόγια των πελατών σας για τις ημέρες που δημιουργήθηκε το πρόβλημα;
Από την 30/12/2016 και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) λειτουργεί με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, ως Διαχειριστής Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΔΔ), εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο ανωτέρω πλαίσιο, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. δεν είναι αρμόδια για τη διαμόρφωση των τιμολογίων των Πελατών, αλλά αυτό γίνεται από τις αντίστοιχες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Εμπορία φυσικού αερίου.
typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου