Η Γερμανία επισπεύδει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

 EPA/SWEN PFOERTNER

Η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες υποδοχής προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία, στο πλαίσιο των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Από στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, προκύπτει πως τον Δεκέμβριο η Γερμανία υποδέχθηκε συνολικά 480 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία. «Την ερχόμενη χρονιά οι πτήσεις θα συνεχιστούν», αναφέρει το υπουργείο σύμφωνα με την εφημερίδα. «Στόχος είναι μελλοντικά να καταστεί δυνατόν να υλοποιείται η είσοδος στη χώρα έως και 1.000 ατόμων μηνιαίως». Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και απάτριδες Παλαιστίνιοι. 

  Η ΕΕ είχε αποφασίσει πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, την ανακατανομή 160.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο οι διαδικασίες προχωρούν εξαιρετικά αργά κυρίως λόγω της σθεναρής αντίστασης χωρών της ανατολικής Ευρώπης. 

  Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 η Γερμανία προβλέπεται να έχει υποδεχθεί 27.000 πρόσφυγες, εντούτοις μέχρι στιγμής ο αριθμός των ατόμων που έχει δεχθεί στο έδαφός της δεν ξεπερνά τους 1.095. Μέχρι τον Νοέμβριο η χώρα είχε υποδεχθεί μόλις 615 πρόσφυγες στο πλαίσιο του λεγόμενου EU-Relocation Program. Σύμφωνα με την Neue Osnabrücker Zeitung τις τελευταίες εβδομάδες η γερμανική κυβέρνηση επισπεύδει τις σχετικές διαδικασίες, όμως θεωρείται σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί το συμπεφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

 Οι χώρες που έχουν υποδεχθεί μέχρι στιγμής τους περισσότερους πρόσφυγες στο πλαίσιο της σχετικής ευρωπαϊκής συμφωνίας είναι η Γαλλία (2.696) και η Ολλανδία (1.214).   

 Deutsche Welle
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου