Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχτισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας

 
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Μάλιστα, έχτισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου, λέγοντας ότι δε χρειάζεται να λειτούργει εφόσον δεν λαμβάνει αποφάσεις, αλλά ακολουθεί τις εντολές που έρχονται από την τρόικα.


Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχτισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας
Η κινητοποίηση της ομοσπονδίας περιλαμβάνει στάση εργασίας 10.00-15.00, ενώ εκτός από τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που όμως θα βρίσκεται στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

• Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση. Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά 
• Διατήρηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
• Κατάργηση Μνημονίων –ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών.
ΠΟΕΔΗΝ: Συμβολική πράξη το χτίσιμο τοίχου
Ως συμβολική πράξη χαρακτήρισε το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.
Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτήν την ομολογουμένως περίεργη διαμαρτυρία λέγοντας: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό τον συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8.00 το πρωί. Παράλληλα, ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπόδειξη των θεσμών, όπως υποστηρίζουν.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου