Κέρδη για Eurobank, Πειραιώς, Alpha και Εθνική από το ευρώ

 rp_124831-banking-system-people.jpg
Οι τέσσερις τράπεζες που μετά από αλλεπάλληλες ανα κεφαλαιοποιήσεις σκανδαλωδώς παραδόθηκαν στους ξένους από την κυβέρνηση Τσίπρα παρουσιάζουν πλέον κέρδη.


Eurobank: Καθαρά κέρδη 85 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο
Σερί τριών κερδοφόρων τριμήνων τρέχει η τράπεζα. Αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 70 μ.β. Μείωση του ρυθμού δημιουργίας NPEs κατά 70% και αρνητικός ρυθμός σχηματισμού κόκκινων δανείων. Μειώθηκε κατά 6 δισ. η εξάρτηση από το ευρωσύστημα.
Ανοδικά κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το τρίτο τρίμηνο καθώς διαμορφώθηκαν σε €85 εκ. από €46 εκ. το Β΄ τρίμηνο και περιλαμβάνουν €55 εκ. κέρδη από την πώληση της Eurolife ERB.
Πειραιώς: Κέρδη προ φόρων και προβλέψεων 290 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο
Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο η τράπεζα εμφάνισε κέρδη, ενώ καταγράφονται εισροές καταθέσεων 900 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Μειώθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ τα δάνεια σε καθυστέρηση. Στο 17,6% ο δείκτης κεφαλαίων. Τα μηνύματα Χαντζηνικολάου-Πουλόπουλου.
Εθνική: Προβλέπει κέρδη στο τρίτο τρίμηνο
Ανθεκτικότητα επέδειξαν τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων το 3ο 3μηνο 2016, φτάνοντας τα €290 εκατ. σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενώ εξαιρώντας τα κέρδη χρηματοοικονομικών πράξεων διαμορφώθηκαν στα €280 εκατ., υψηλότερα κατά 6% σε ετήσια και 10% σε τριμηνιαία βάση.
Η τράπεζα αναμένεται να εμφανίσει κέρδη ύψους 22 εκατ. ευρώ το γ΄τρίμηνο, εκτιμά η χρηματιστηριακή. Αναμένει βελτίωση στα καθαρά έσοδα από τόκους και μείωση των προβλέψεων. Στις 23 Νοεμβρίου οι ανακοινώσεις.
Καλύτερα αποτελέσματα το γ’ τρίμηνο θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα όπως προβλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση «buy» και τιμή-στόχο στα 0,41 ευρώ.
Κέρδη προβλέπουν οι ειδικοί για την Alpha Bank
Για την Alpha Bank οι αναλυτές εκτιμούν πλέον ότι τα καθαρά κέρδη το 2016 θα διαμορφωθούν στα 138 εκατ. ευρώ και στα 420 εκατ. ευρώ το 2017.
pap-net.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου