«Μαλακώνει» το ΔΝΤ: Δε θέλουμε περισσότερα μέτρα

Έτοιμο να εισέλθει στον διάλογο και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βέβαια. Αυτό διαφαίνεται από τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου, Τζέρι Ράϊς κατά τις οποίες εκφράστηκε μια πιο ήπια ρητορική. Κομβικό σημείο, για όλα αυτά είναι η μείωση του ελληνικού χρέους, απαιτώντας να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση με την οποία το Ταμείο δεν πρόκειται να ζητήσει νέα μέτρα ενώ ο κ. Ράις συμπλήρωσε: «Η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε δημιουργώντας όμως ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας.
Κατά την ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμπλήρωσε πως το Ταμείο δουλεύει εντατικά με τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές και απώτερος στόχος είναι να "βγαίνουν τα νούμερα".
Αναφέρθηκε δε και στα νεότερα που θα τεθούν για το χρέος επί τάπητος στις 5 Δεκεμβρίου, αναφερόμενος στον Γερούν Ντάισελμπλουμ: "Το καλοσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε"
Μιλώντας τέλος για τις πολιτικές εξελίσεις στις ΗΠΑ. ο κ. Ράις σημείωσε ότι το Ταμείο έχει τονίσει πως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αρνητικές επιπτώσεις του ελεύθερου εμπορίου, ειδικά για όσους νιώθουν πως έχουν μείνει πίσω. "Είναι ακόμα όμως νωρίς για υποθέσεις όσον αφορά τις πολιτικές που θα αφαρμόσει ο Ντόναλντ Τράμπ", σημείωσε.

sofokleousin.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου