Γιατί αποσύρεται ο Αρκάς από το internet; Η ανακοίνωση - επίλογος της δράσης στα social media

Στην απόφαση να μην αναρτήσει ξανά σκίτσα του στο διαδίκτυο προέβη ο Αρκάς, προαναγγέλλοντας ότι εφεξής θα δημοσιεύονται στα social media μόνο ανακοινώσεις για τα καινούρια του βιβλία.
Οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας του σκιτσογράφου στο Facebook αναφέρουν πως τα σκίτσα έχουν πλαστογραφηθεί «από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα» και έχουν αναρτηθεί σε ψεύτικες σελίδες για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακούς λόγους.
«Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλειάς του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του», αναφέρεται από τους ανθρώπους που έχουν φροντίσει να ανανεώνεται καθημερινά η σελίδα του στο Facebook. Ο ίδιος ο Αρκάς άλλωστε έχει φροντίσει δεκαετίες τώρα να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς, κανείς δεν γνωρίζει ποιος και πώς είναι, πλην των εκδοτών με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε όλη τη μακρά πορεία του.
Η όλη παραποίηση των σκίτσων του Αρκά αλλά και η χρησιμοποίηση τους για επικοινωνιακούς λόγους ακόμα και εντός Βουλής, ξεκίνησε πριν λίγους μήνες όταν και εκείνος αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με το πολιτικό σχόλιο. Από το 2015 και μετά, στην επίσημη σελίδα του στο FB δημοσιεύονταν και νέα του σκιτσάκια με τα οποία έπαιρνε και παίρνει θέση για τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, αλλά και παλαιότερα σχέδια που πολλοί νόμιζαν πως είναι νέα.
«Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκιτσων του ή του ονόματός του», γράφουν οι διαχειριστές στην ανακοίνωση - post που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω.
Η αιτιολογία όπως αναρτήθηκε στο ARKAS - The Original Page:
«Τα μόνα που θα ανεβάζουμε πια είναι αυτά τα links και αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του Αρκά. Δυστυχώς ο Αρκάς αδιαφορεί για τα likes κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει καινούριο σκίτσο στο fb, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του. Πλαστογραφούνται συνεχώς σκίτσα του στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα. Κάθε ψεύτικη σελίδα μπορεί να ανεβάσει τέτοια σκίτσα (κάποιες το κάνουν ήδη) και να παραπλανήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο διασύροντας το όνομά του. Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκίτσων του ή του ονόματός του».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου