Guardian: «Φόβοι ότι στην Ελλάδα θα υπάρξουν σκηνές με τους... μετανάστες που δεν έχουμε ποτέ φανταστεί!»...

Αυξημένες ροές “μεταναστών καιπροσφύγων” διαπιστώνονται στη Χίο. Από χθες Δευτέρα το πρωί έως και σήμερα Τρίτη το πρωί, στη Χίο πέρασαν 167 άτομα. Το τριήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και χθες Δευτέρα στις 9 το πρωί στη Χίο, είχαν περάσει 230 άτομα. Συνολικά δηλαδή σε τέσσερις μέρες πέρασαν 397 “πρόσφυγες” και μετανάστες αριθμός που αυξάνει σε 4.047 τους εγκλωβισμένους στο νησί.

Να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει υποδομές υποδοχής για περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Σύμφωνα με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται στη Χίο περισσότεροι από 4.000 εγκλωβισμένοι.Αυξημένες ήταν οι ροές και στη Σάμο που το τελευταίο 24ωρο αποβιβάσθηκαν 89 άτομα.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.433, στη Χίο 4.047 και στη Σάμο 1.330. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων “προσφύγων και μεταναστών” στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 10.810...

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου