Δυσοίωνες οι προβλέψεις με το «νέο» Champions League- Αφήνουν έξω την Ελλάδα

Οι αλλαγές στα κύπελλα Ευρώπης είναι δεδομένες. Αρχής γενομένης από το 2018-19 το Champions League αλλά και το Europa League, θα έχουν αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης στη φάση των ομίλων με τις ανακοινώσεις να αναμένονται στις 9/12.

Αυτό που... καίει την Ελλάδα είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League, που θα γίνει πάρα πολύ δύσκολη αν οι ελληνικές ομάδες δεν συγκεντρώσουν βαθμούς ώστε να ανεβάσουν την Ελλάδα στην βαθμολογία.

Οι ομάδες από την 1η έως την 10η θέση θα έχουν απευθείας εκπρόσωπο στους ομίλους, με τις θέσεις 1-4 να δίνουν τέσσερα εισιτήρια, οι 5-6 από δύο και οι 7-10 θα έχουν τον πρωταθλητή στους ομίλους.

Η 15η θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, ίσως γίνει 14η με την Κροατία να έχει μείνει μόνο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η 15η θέση θα βάζει τον πρωταθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν φτάσουμε στην 14η στον 3ο προκριματικό.

Αν τώρα ο κάτοχος του Champions League και του Europa έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους ομίλους από τα πρωταθλήματά τους, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να βρεθεί απευθείας στα play offs.

Ακόμα δυσκολότερα για τον δευτεραθλητή

Και αν τα πράγματα δυσκολεύουν για τον πρωταθλητή, για τον δευτεραθλητή είναι βουνό! Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει η «Goal» υπάρχουν δύο σενάρια για το μοντέλο που θα ακολουθεί. 

Στο πρώτο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερη ομάδα. Αυτό γιατί στα προκριματικά των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι από τις χώρες 5-6 της κατάταξης και οι 2οι από τις θέσεις 8-12. 

Με το δεύτερο πλάνο όμως η Ελλάδα βρίσκεται στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 1ο προκριματικό θα μπουν οι 2οι από τις χώρες που βρίσκονται στο 10-15 της κατάταξης και στον 2ο προκριματικό οι 3 νικητές θα ενωθούν με τους τρίτους των θέσεων 5-6 και τους δεύτερους των θέσεων 7-9.

Αν αυτό ίσχυε φέτος για τον ΠΑΟΚ, θα είχε πιθανούς αντιπάλους τις Φενερμπαχτσέ, Σπάρτα Πράγας και Άγιαξ και στη συνέχεια τις Σαχτάρ, Άντερλεχτ, Ζενίτ και Μονακό. Με λίγα λόγια θα απουσίαζαν τα... μεγαθήρια από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία.

zougla.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου