Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί στο δρόμο 5χλμ. Ψακούδια – Ορμύλιας εξέδωσαν οι κάτοικοι της Ομρύλιας, μετά τηνπορεία μνήμης που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο αυτό, ζητώντας άμεσα τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, παρεμβάσεις για τη βελτίωσή του, αλλά και καλύτερη αστυνόμευση το καλοκαίρι.
«Εμείς οι κάτοικοι της Ορμύλιας, που συμμετείχαμε σήμερα (σ.σ. χθες), 18 του Σεπτέμβρη στην "Πορεία Διαμαρτυρίας και Μνήμης", προκειμένου να θυμηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στον δρόμο Ψακούδια-Ορμύλια και να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων», αναφέρουν στο ψήφισμα που θα αποσταλεί σε κάθε αρμόδιο φορέα.
Παράλληλα αναγνωρίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα στα τροχαία: «Γνωρίζουμε και δεν αμφισβητούμε τη μεγάλη ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα (υπερβολική ταχύτητα, μέθη, αντικανονική προσπέραση κτλ.) στον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διαπαιδαγωγήσουμε, να επιμορφώσουμε, να συνετίσουμε και να επιβάλουμε τους όρους καλής οδηγικής συμπεριφοράς, σε όσους συνεχίζουν να καταπατούν, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο, κάθε έννοια σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή».
Ωστόσο επιρρίπτουν ευθύνες στην Πολιτεία για την κατάσταση του δρόμου: «Διαμαρτυρόμαστε όμως έντονα, για τη μεγάλη ευθύνη της Πολιτείας, που παρακολουθεί αμέτοχη το ξεκλήρισμα, ενώ θα 'πρεπε εδώ και πολλά χρόνιανα επέμβει και να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον δρόμο, έτσι ώστε να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές. Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είκοσι δύο νεκροί σ' ένα δρόμο μόλις πέντε χιλιομέτρων είναι υπερβολικά αβάσταχτος φόρος αίματος», ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να αποσταλεί άμεσα ειδικός επιστήμονας προκειμένου να μελετήσει το δρόμοκαι να προβεί σε μία εμπεριστατωμένη και λεπτομερή πραγματογνωμοσύνη. Ακόμη ζητούν «να ξεκινήσουν άμεσα παρεμβάσεις που θα προτείνει η εν λόγω μελέτη, τουλάχιστον σε ότι αφορά οφθαλμοφανείς βελτιώσεις που δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο οικονομικό κόστος. Για παράδειγμα, πινακίδες με όριο ταχύτητας, φωσφορίζοντα πασαλάκια, καθώς και να απομακρυνθούν κολόνες του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και δέντρα που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και βρίσκονται στην απαλλοτριωμένη ζώνη. Ζητάμε επίσης να εντάξει τις άλλες, ενδεχομένως μεγάλες βελτιώσεις που απαιτούνται, σ' ένα βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό για όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση». Τέλος ζητούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Πολυγύρου,καλύτερη αστυνόμευση του δρόμου, ειδικά τους θερινούς μήνες, με σκοπό την πρόληψη, όσο το δυνατόν περισσοτέρων, ατυχημάτων.
halkidikifocus.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου