Παραίτηση Μουζάλα ζητά από τον Πρωθυπουργό το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

-mouzalas Με επιστολή στον Αλ. Τσίπρα ζητά να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη στάση της

Την παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλεσε τα Σκόπια ως "Μακεδονία", ζητά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας παράλληλα να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του το Επιμελητήριο, «η δημόσια αναφορά από μέρους του (σ.σ. του κ. Μουζάλα) της ΠΔΓΜ ως Μακεδονία, αποτελείολίσθημα για τα εθνικά συμφέροντα και παρέχει επιχειρήματα στην πολιτική της γειτονικής χώρας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, όπου δεν συγχωρούνται τέτοια λάθη», τονίζοντας ότι αυτή η αναφορά Υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης «προσβάλλει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα εμάς τους πολίτες της Μακεδονίας».
Αναφορικά με απολογία του κ. Μουζάλα, ο οποίος είπε ότι αποκάλεσε τα Σκόπια ως "Μακεδονία" γιατί παρασύρθηκε «εν τη ρύμη του λόγου», το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι δεν επαρκεί δικαιολογία σε θέματα εθνικού συμφέροντος.
Κατόπιν αυτών, το Επιμελητήριο ζητά από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης «καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της (κυβέρνησης) υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα».
«Τέτοιου είδους λάθη στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας και τα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται, γι’ αυτό απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του κ. Μουζάλα» και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Οποιαδήποτε άλλη στάση από μέρους σας, δηλώνει ότι η κυβέρνηση υιοθετεί αυτό το εθνικά επιζήμιο ατόπημα».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου