Τρόφιμα και φάρμακα από την Ορμύλια για τους πρόσφυγες της Ειδομένης

eidomenh ormulia- Για τη στήριξη των προσφύγων

Περίπου 20 εθελοντές από την Ορμύλια πήγαν στην Ειδομένη την Κυριακή 13 Μαρτίου, συνοδεύοντας ένα φορτίο με τρόφιμα και φάρμακα και στη συνέχεια τα μοίρασαν στους πρόσφυγες, διαπιστώνοντας παράλληλα τιςτραγικές συνθήκες τις οποίες βιώνουν, οι οποίες δυσχεραίνουν με τις συνεχείς βροχοπτώσεις.
Η προσπάθεια της συλλογής τροφίμων και φαρμάκων ξεκίνησε πριν από περίπου 10 μέρες, από μια παρέα νέων της Ορμύλιας, την οποία προσπάθεια αγκάλιασε όλο το χωριό, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, ενώ επιστρατεύτηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου του χωριού για τη συγκέντρωση και την ταξινόμηση των ειδών, που έκαναν εθελοντές. Μάλιστα χρειάστηκε ένα φορτηγό για την προχθεσινή μεταφορά των πακέτων στην Ειδομένη.
Σύμφωνα με τους εθελοντές από την Ορμύλια που βρέθηκαν στην Ειδομένη,η εικόνα που αντίκρισαν ήταν «το απόλυτο χάος», καθώς σε μια τεράστιαλίμνη από βροχόνερα υπήρχαν σκηνές, μια χιλιάδες πρόσφυγες στοιβαγμένους. Τα ρούχα όλων ήταν βρεγμένα ενώ αρκετοί δεν είχαν ούτε παπούτσια. Για να πάρει κανείς τρόφιμα έπρεπε να περιμένει σε τεράστιες ουρές για πολλές ώρες, ενώ άλλοι μαγείρευαν σε φωτιές που άναβαν από σκουπίδια. Μάλιστα οι εθελοντές δυσκολεύτηκαν να μοιράσουν τα τρόφιμα μιας και δεν υπήρχε κάποιος «υπεύθυνος» για να διευκολύνει το έργο τους. Τελικά κατάφεραν και παρέδωσαν όλα τα είδη μετά από αρκετές ώρες.
Πάντως σύμφωνα με τους ίδιους, η προσπάθεια των εθελοντών θα συνεχιστεί με νέες ενέργειες.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου