Κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου: Όσα πρέπει να ξέρετε για ημερομηνίες και δικαιούχους

Πότε θα γίνει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου και η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων κάρτας σίτισης. Τι ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει η 7η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το ποσό των 2.708.149,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.823 ιδιοκτητών ακινήτων. Στους ανωτέρω περιλαμβάνονται 372 δικαιούχοι που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτήν την πληρωμή οι 262 εξ αυτών θα λάβουν τρεις δόσεις του επιδόματος και οι 110 τις τέσσερις πρώτες δόσεις του επιδόματος.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση, με ευθύνη των δικαιούχων, των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 θα ενεργοποιηθεί, για όγδοη φορά, η κάρτα αλληλεγγύης. Το ποσό των 17.427.000,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.
Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και πιστώσεις για τους 2.659 δικαιούχους που δικαιώθηκαν από τις ενστάσεις και σε αυτήν την πληρωμή οι 2.403 εξ αυτών λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί σε επιδότηση τριών μηνών (4η, 5η & 6η δόση) και 256 οι οποίοι θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.
Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται, μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70–220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου