Μας αγνόησαν στην Διάσκεψη, μας καλούν σε συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας

Μας αγνόησαν στην Διάσκεψη, μας καλούν σε συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίαςΜετά την «πόρτα» που έφαγε η χώρα μας από τη Βιέννη - Το προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, που συμμετείχε στη Διάσκεψη της Βιέννης

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, προανήγγειλε νέα συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας των τεσσάρων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Αυστρίας, την ερχόμενη Παρασκευή στο Βελιγράδι, στην οποία θα προσκληθεί και η Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης της Βιέννης, ο κ. Στεφάνοβιτς ανέφερε πως, «σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης των υπουργών στη Βιέννη, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών αστυνομίας την Παρασκευή στο Βελιγράδι, όπου θα προσκαλέσουμε την Ελλάδα και την Ουγγαρία, αλλά και όσες χώρες μπορούν να προσφέρουν λύση».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας εκτίμησε ότι το κύριο επίτευγμα της σημερινής Διάσκεψης ήταν η συμφωνία για κοινή δράση στον έλεγχο των προσφύγων στα σύνορα τηςΠΓΔΜ με την Ελλάδα, με στόχο τη δραστική μείωση της προσφυγικής ροής. 

Ο κ. Στεφάνοβιτς επισήμανε ωστόσο ότι «για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική η επίλυση της προσφυγικής κρίσης, θα πρέπει να επιτευχθεί ενιαία και συνολική ευρωπαϊκή λύση».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου