Σε ανοιχτό διαγωνισμό η αποκατάσταση της καθίζησης στο δρόμο Ν. Φώκαιας - Αθύτου



Μετά από προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού θα δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης του δρόμου Ν. Φώκαιας - Αθύτου, στο σημείο Βόθωνας, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στη χθεσινή του συνεδρίαση, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα υπόλοιπα σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής που υπέστησαν ζημιές κατά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2014. 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βόθωνας παραμένει κλειστός μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2014, οι οποίες προκάλεσαν την υποχώρηση του οδοστρώματος, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του νομού.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, για την αποκατάσταση των ζημιών στο Βόθωνα, το έργο - προϋπολογισμού 298.000 ευρώ - δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, λόγω του κατεπείγοντος του ζητήματος, αφού δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στη μετακίνηση από και προς Κασσάνδρα, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να είναι αναγκασμένοι να κινούνται από παρακαμπτήριους. Ωστόσο,το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρρυψε τη δημοπράτηση με αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να υποχρεούται η Περιφέρεια να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό, κάτι που ενέκρινε το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εκτός από την προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημοπράτηση με ανοιχτό διαγωνισμόδύο έργων αποκατάστασης των πλημμυρών του 2014 και του 2015 στις περιοχές Ολυμπιάδας, Σταυρού και Ιερισσού, ύψους 250.000 ευρώ καθώς και τεσσάρων νέων έργων στη Χαλκιδική προϋπολογισμού 1.203.000 ευρώπου αφορούν την αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης καθώς και τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου