Προγράμματα για 200.000 ανέργους μέσα στο επόμενο οκτάμηνο εξήγγειλε η αν. Υπουργός Εργασίας

Προγράμματα για 200.000 θέσεις ανέργων ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν τους επόμενους οκτώ μήνες, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, από το Βήμα της Βουλής. Αναφερόμενη στα ποσοστά της ανεργίας στη χώρα, η κα Αντωνοπούλου σημείωσε ότι αυτά μειώθηκαν στο 25,5% και πρόσθεσε ότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας.
 «Παραλάβαμε την ανεργία στο 26,5% και έχει πάει στο 25,5% αλλά δεν πανηγυρίζουμε, δεν μιλάμε για "success story. Ο κ. Βρούτσης είχε κάνει πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας στο 19,5%, δηλαδή κατά 380.000 θέσεις εργασίας το 2015, υπολογίζοντας ότι θα υπάρχει ανάπτυξη 3,5%», είπε η κ. Αντωνοπούλου.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 56.000 φέτος τον Οκτώβριο, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι η μείωση αυτή υπάρχει κάθε χρόνο και είναι εποχική. «Ο ιδιωτικός τομέας αντιστάθηκε σθεναρά και έχει δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στον ισχυρισμό του κ. Βρούτση ότι ο ΟΑΕΔ έχει πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν διαθέτει για την ενίσχυση των ανέργων, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι το ποσόν το οποίο έως τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί είναι 100 εκατ. ευρώ. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου