Toυ Γ. Λακόπουλου : ΝΔ - Κλειστόν λόγω διαλύσεως!

Αν η ΝΔ ήταν κατάστημα  από σήμερα κανείς δεν θα περνούσε την πόρτα του.  Δεν είναι μόνο παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο. Δεν διαθέτει μόνο προϊόντα που κανείς δεν χρειάζεται πλέον. Επιπλέον είναι και κλειστό.
Δεν ξέρουμε πόσοι θα έπαιρναν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή.  Όσοι και να ήταν πάντως αυτή τη στιγμή   αισθάνονται προσβεβλημένοι. Τους κάλεσαν  να ψηφίσουν και δεν είχαν εξασφαλίσει ότι θα  πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. Γιατί να πάνε την άλλη φορά;
Ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τερματίσει το βίο του ένα κόμμα που δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό όχι μόνο στο δημόσιο βίο αλλά ούτε και στον εαυτό του.  Οι διορατικοί το κατάλαβαν από τη στιγμή  που είδαν έναν πολιτικό με το βίο και την πολιτεία, αλλά και το ύφος δημόσιας παρουσίας του Άδωνι Γεωργιάδηνα διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής .
Ήταν η απόδειξη  της αδυναμίας αυτού το κόμματος να διεκπεραιώσει τον ιδρυτικό ρολό του. Αλλά φυσικά δεν ήταν η μόνη. Ολόκληρη η προεκλογική περίοδος διανθίστηκε με περιστατικά  που έδειχναν ότι αυτό το κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης πλέον. Από τους  τέσσερις υποψηφίους μόνο ο  ένας είχε προφίλ  πολιτικού συμβατό με τις ανάγκες της τρέχουσας πολίτικης στον ευρωπαϊκό χώρο- οι άλλοι τρεις είναι απολύτως Βαλκάνιοι. Οι σπουδές, η διεθνής κυκλοφορία, η προσωπική αίσθηση του κόσμου έξω από τα εθνικά σύνορα  είναι κριτήρια άγνωστα στη σημερινή ΝΔ.
Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δει κανείς και την κατάρρευση του μηχανισμού αξιόπιστης  καταγραφής της ψηφοφορίας. Σε ένα κόμμα  στο οποίο εκείνοι που διεκδικούν την ηγεσία έχουν  βαθιά μεσάνυχτα για τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα τα πράγματα, για την αξία της  τεχνολογίας στη δημόσια λειτουργία , είναι μοιραίο να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από τις παραδοσιακές μεθόδους  εσωκομματικών διαδικασιών.
Οι υπολογιστές, η αυτόματη μετάδοση πληροφοριών, η άμεση επεξεργασία του εκλογικού υλικού, είναι θέμα στα οποία δεν μπορεί  να πει κάνεις ότι διακρίνονται  οι περισσότεροι στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ . Ότι ‘δεν δούλεψαν τα κομπιούτερ’ήταν  ο πιο απλός τρόπος της Μοίρας να τους βγάλει τη γλώσσα.
Αν υποτίθεται με τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου η ΝΔ θα μπορούσε να βγει από την κρίση, εξ αιτίας αυτών των εκλογών θα μπει βαθύτερα. Είναι αμφίβολο ότι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές ή ότι θα  αναγνωριστεί το αποτέλεσμά τους από όλους εφόσον γίνουν.  Είναι όμως όλο και περισσότερο πιθανή μια νέα διάσπαση που θα  κάνει το πρώην ισχυρό κόμμα να πάρει το δρόμο του ΠΑΣΟΚ.
Στην πολιτική ωστόσο τα πράγματα  κινεί η ανθρώπινη βούληση. Τα πρόσωπα. Και σ’ αυτό το επίπεδο η ευρύτερη Δεξιά πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της. Από τη μια πλευρά του εκκρεμούς βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μια φορά τη διέσπασε και έριξε την κυβέρνησή της. Τη δεύτερη την κατέβασε στο 18%και απειλεί να την ξαναδιασπάσει.
Στην άλλη πλευρά του εκκρεμούς υπάρχει ο Κ. Καραμανλής, στο πρόσωπο  του οποίου  συγκεντρώνονται άλλες οι πιθανότητες να αποκτήσει η  συντηρητική παράταξη πολιτικό φορέα εξουσίας, που δεν μπορεί να είναι πλέον η ΝΔ.  Τα υπόλοιπα ας τα αποφασίσουν όσοι κινούνται από το ένα σημείο της ταλάντωσης ως το άλλο.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου