«Φωτιά στα πατζάκια» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας! Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ependisinews.gr, μία εκτενή επιστολή - κόλαφο από την Κομισιόν έχει ήδη στα χέρια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την ασθμαίνουσα αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας!
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ependisinews.gr, η Κομισιόν επικρίνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την καθυστέρηση στην οριστική αναστολή της λειτουργίας των τριών δημοσίων ψυχιατρικών ασύλων της χώρας μας – αυτό έπρεπε να είχε συμβεί από τον Ιούνιο του 2015… - καθώς και για την βάναυση καταστρατήγηση των κατευθύνσεων τις οποίες επιβάλλει το σύμφωνο Λυκουρέντζου - Άντορ, το οποίο ουδέποτε επέτυχε να αναθεωρήσει η ελληνική πλευρά, όπως έχει τόσες φορές προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Είναι προφανές ότι η επιστολή της Κομισιόν δημιουργεί νέα δεδομένα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει πλέον παρά να ενημερώσει αναλυτικά και πάραυτα τα στελέχη της Κομισιόν σχετικά με τις παρατυπίες, τις παρανομίες και τις άλλες υπερβάσεις εκ μέρους σειράς ΜΚΟ της Ψυχικής Υγείας, οι οποίες έχουν από χρόνια, αλλά και στις μέρες μας, εντοπισθεί από τις διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, και τη σημερινή φυσικά.
Αυτή η ενημέρωση προς την Κομισιόν πρέπει να υπάρξει, ακόμη κι εάν το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ανοιχτής και ειλικρινούς διαδικασίας ενέχει τον κίνδυνο η Κομισιόν να απαιτήσει επιστροφή ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία τεκμαίρεται ότι σπαταλήθηκαν και δεν αξιοποιήθηκαν για την φερέγγυα ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας...