Στη γοητεία των social media έχουν υποκύψει μια σειρά από πολιτικά πρόσωπα, με τελευταίο «θύμα» τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αξιοποιεί το διαδίκτυο όχι για να παραγάγει πολιτική, αλλά για να επιτεθεί προς πάσα κατεύθυνση. Ο (και) αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε όλη την περασμένη εβδομάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, για λάθος λόγους όμως. Πρώτη αιτία στάθηκε η ερώτηση δημοσιογράφου του Αlpha στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Το «εσείς με απολύετε, κ. Τσίπρα» της Ευαγγελία Τσικρίκα φαίνεται πως εκνεύρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο Facebook επιτέθηκε στη δημοσιογράφο. Αφού τη χαρακτήρισε «θεραπαινίδα» και «λιβανιστήρι» των παράνομων καναλαρχών, αφού «έψαξε» τη σελίδα της στα social media και ανέβασε φωτογραφίες της με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -σε στιγμιότυπα από τη δουλειά της-, την προέτρεψε με απολύτως ειρωνικό τρόπο να ρωτήσει τον κ. Κοντομηνά γιατί την απολύει.
Δεν έφτανε, όμως, μόνο το κρεσέντο Πολάκη κατά της δημοσιογράφου του Αlpha. Επιτέθηκε και σε άλλον δημοσιογράφο, αυτήν τη φορά στον Παύλο Τσίμα. Η κριτική που άσκησε ο δημοσιογράφος στο πρόσωπο του υπουργού -μετά την αήθη επίθεση στην Ε. Τσικρίκα- δεν του άρεσε, με αποτέλεσμα να γράψει ένα παραληρηματικό κείμενο, το οποίο έλεγε πως «η αγάπη για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα».
Οι αναρτήσεις του στο Facebook έχουν καταλήξει πολλές φορές σε κόντρες δίχως τέλος. Ο πολυγραφότατος υπουργός Υγείας έχει επιλέξει να ασκεί κριτική και να παρεμβαίνει στη πολιτική ζωή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί μπορεί επίσημα να μην έχουν σχολιαστεί από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά μιλώντας κανείς με κυβερνητικά στελέχη μπορεί να αντιληφθεί τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του. Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα έναν φανατικό αυτού του «σπορ». Ετσι, λοιπόν, δεν αργεί να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ Πολάκη - Γεωργιάδη. Πριν από λίγους μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανήρτησε ένα σχόλιο στο οποίο σημείωνε ότι, όταν ο ίδιος μοχθούσε για να σώζει ζωές, ο Αδωνις Γεωργιάδης πουλούσε βιβλία από την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, σκληρούς χαρακτηρισμούς και μαντινάδες όπως αυτή: «Τις απαντήσεις που ζητάς/ σε μια βδομάδα θα ’χεις,/ της γάτας της περίεργης/ το πάθημα θα πάθεις». Ο κ. Γεωργιάδης -που σπάει τα ρεκόρ σε ανθρώπους που τον ακολουθούν στο Τwitter (152.000)- δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο και αμέσως ανάρτησε: «Κορυφαίο σχόλιο σοφού από την Ινδία: “Τα βιβλία είναι τόσο χρήσιμα σε έναν ανόητο όσο ο καθρέφτης σε έναν τυφλό”». Ενα νέο είδος πολιτικού ρεπορτάζ, λοιπόν, έχει αναδειχθεί πλέον. Οι πολιτικοί συντάκτες, εκτός από τα τηλέφωνα που πρέπει να κάνουν για να μάθουν πληροφορίες, τα «καραούλια» έξω από τα κομματικά γραφεία, τις ατελείωτες ώρες στη Βουλή, τώρα πρέπει να έχουν τον νου τους και στα social media, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν το θέμα. Οι νέοι τρόποι επικοινωνίας με τους πολίτες δεν είναι αρνητικό στοιχείο για έναν πολιτικό, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είναι και θετικό εάν επιλέγεις να μένεις μόνο σε αυτό...
Οι διαφορές στις αναρτήσεις του Παπαδημούλη
Από τους πρωταθλητές, με 12.500 σχόλια από όταν άνοιξε το λογαριασμό του στο Τwitter, είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αριθμός που φανερώνει το πόσο δραστήριος είναι. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός ότι ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους για τα πεπραγμένα του, δεν έχει διστάσει να πει και τη γνώμη του στα κομματικά στελέχη, αλλά ακόμα και στον πρωθυπουργό μέσω της χρήσης του Τwitter. Αλλωστε, ό,τι «ανέβει» γίνεται αμέσως γνωστό και φτάνει στα αυτιά εκείνου που θέλεις να φτάσει με έναν πλάγιο, αλλά έγκαιρο τρόπο. Βεβαίως, πολλοί θυμούνται τις αναρτήσεις που έκανε ο κ. Παπαδημούλης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και τις συγκρίνουν με όσα κάνει σήμερα το κυβερνών κόμμα.

Στόχος κριτικής λόγω ατυχών ποστ ο Καμμένος 
Με 72.000 ακολούθους βρίσκει κανείς τον υπουργό Αμυνας στο Τwitter. Τον Απρίλιο, μάλιστα, έφτασε να γίνει νούμερο ένα θέμα (trend ) στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αφορμή ήταν η εμφάνισή του με στολή παραλλαγής στο γραφείο του στο υπουργείο. Επέλεξε αυτή την αμφίεση για να διατάξει άσκηση «πολεμικής ετοιμότητας» ενάντια στην προκλητικότητα Τουρκίας και FYROM στην Ειδομένη. Ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει καλά τον τρόπο λειτουργίας του διαδικτύου, μιας και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γεννήθηκε μέσα από αυτό, όμως δεν έχει γλιτώσει ούτε εκείνος τις ατυχείς αναρτήσεις, που έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και έχουν αποτελέσει αιχμή για διαξιφισμούς με την αντιπολίτευση.
ependisinews.gr