Eρευνα: Η μεγάλη κατανάλωση κρέατος ευνοεί την κατάθλιψη

  1. Ξέραμε ως σήμερα ότι η γενετική, ο τρόπος ζωής και το οικογενειακό περιβάλλον προδιαθέτουν για την κατάθλιψη.
  2. Δεν είναι, ωστόσο, οι μόνες αιτίες. Σύμφωνα με νέα έρευνα, μεγάλης κλίμακας, η οποία δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο στην επιθεώρηση British Journal of Nutrition, φαίνεται ότι οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν άμεσα την ψυχική μας υγεία. Σύμφωνα με την έρευνα η μεγάλη κατανάλωση κρέατος και ραφιναρισμένων σιτηρών (λευκό ψωμί και άλευρα) ευνοεί την κατάθλιψη.
    Αμερικανοί και αυστραλοί επιστήμονες θέλησαν να μελετήσουν τη σχέση ανάμεσα σε μια διατροφή που ευνοεί τις φλεγμονές (κρέας) και τον κίνδυνο κατάθλιψης. Για να το πετύχουν ανέλυσαν την διατροφή 6.000 γυναικών από την Αυστραλία, ηλικίας 52 ετών κατά μέσο όρο, οι οποίες συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα υγείας (Australian Longitudinal Study on Women's Health). Οι ερευνητές παρακολούθησαν αυτές τις γυναίκες επί 12 χρόνια, από το 2001 ως το 2013.
  3. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους, αν το καθημερινό φαγητό περιέχει τρόφιμα που καταπολεμούν τις φλεγμονές, τότε ο κίνδυνος κατάθλιψης μειώνεται. Αυτές οι γυναίκες έχουν 20% λιγότερο κίνδυνο να υποφέρουν από την νοητική διαταραχή. Η εξήγηση είναι απλή: οι τροφές που ευνοούν τις φλεγμονές δημιουργούν ή επιδεινώνουν μια φλεγμονώδη κατάσταση σε όλο το σώμα, ακόμη και στον εγκέφαλο. Η φλεγμονή του εγκεφάλου είναι αυτή που εξηγεί την κατάθλιψη. Ο εγκέφαλος ενός ατόμου που υποφέρει από κατάθλιψη παρουσιάζει 30% περισσότερες φλεγμονές από ένα άτομο σε καλή υγεία.
  4. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη, στον κόσμο. Για να μειώσει κάποιος τον κίνδυνο πρέπει να καταναλώνει φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά, πλήρη σιτηρά, καρύδια και ξηρούς καρπούς καθώς και ορισμένα έλαια. Αντίθετα, πρέπει να μειώσει το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα τηγανητά, τα ευγενή άλευρα, τα γλυκά, τα αναψυκτικά και τα ποτά με ζάχαρη.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου