Πολύγυρος: Αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

bar potoΑνάστατοι είναι οι καταστηματάρχες που διατηρούν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, ταβερνών) στον Πολύγυρο, καθώς η Αστυνομία πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους το βράδυ του Σαββάτου, με κύριο στόχο την τήρηση του ωραρίου μουσικής, αλλά και για παραβάσεις για στέρηση βιβλιαρίου υγείας των εργαζομένων.
Μιλώντας στο halkidikifocus επιχειρηματίες που έχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σημείωσαν ότι προέκυψε θέμα με την τήρηση του ωραρίου μουσικής, καθώς, από τη μία ο νόμος περιορίζει τη μουσική μέχρι τις 11 το βράδυ, από την άλλη έχουν άδεια από τον Δήμο σύμφωνα με την οποία μπορούν να παίζουν μουσική στα μαγαζιά τους μέχρι τις 1 τη νύχτα. Όμως η Αστυνομία απαίτησε την απόλυτη τήρηση του ωραρίου (δηλαδή στις 11 το βράδυ να σταματάει εντελώς η μουσική) χωρίς να δέχεται τις άδειες που έχουν τα καταστήματα από το Δήμο. Το αποτέλεσμα ήταν με το κλείσιμο της μουσικής, τα καταστήματά τους να αρχίζουν να αδειάζουν από τον κόσμο που βγήκε να διασκεδάσει το Σαββατόβραδο.
Όπως είπαν «σαφώς η Αστυνομία πρέπει να κάνει ελέγχους», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «άλλο είναι ο έλεγχος και άλλο να έρχεται για να γράψει», προσθέτοντας επίσης την οικονομική ζημιά που προκύπτει όταν ένα μαγαζί αντί να δουλέψει το Σαββατόβραδο, αδειάζει από τον κόσμο.
Τέλος, σημείωσαν ότι έχουν κάνει αναφορά στον Δήμο Πολυγύρου για το ζήτημα και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου