Μαζικές απολύσεις στη Vodafone – Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καταγγέλλει νέες μαζικές απολύσεις στη Vodafone λέγοντας χαρακτηριστικά πως η εταιρεία βρίσκεται «εκτός ορίου».
Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ «Εκτός κάθε ορίου κινείται πλέον η Διοίκηση της εταιρείας Vodafone, η οποία έχει αρχίσει να χάνει τη ψυχραιμία της και πλέον κινείται απειλητικά προς το Σωματείο και τους Εργαζόμενους.
Μετά την επιτυχημένη 24ωρη Απεργία του Σωματείου (4/4/17), η εταιρεία κινούμενη στα όρια του νόμου περί ομαδικών απολύσεων,  όχι μόνο συνεχίζει τις απολύσεις, αλλά έχοντας χάσει τη ψυχραιμία της μετά την μαζική αποχή που έκαναν οι εργαζόμενοι στις 7/4/17, απειλεί, εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.
Για να το καταφέρει και να κάμψει την αγωνιστική αντίσταση του προσωπικού ενάντια στις αναιτιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις,  καλεί σε πειθαρχικό όργανο (υπηρεσιακό συμβούλιο) συνδικαλιστές και εργαζόμενους που αντιστάθηκαν και διεκδίκησαν το δικαίωμα στην Εργασία.
Η Ομοσπονδία μας καλεί τη Διοίκηση της VODAFONE να σταματήσει τις ακραίες επιθετικές  πολιτικές απολύσεων, εκφοβισμών και εκβιασμών απέναντι στους εργαζόμενους και να προβεί σε διαβούλευση με το Σωματείο ως έχει υποχρέωση.
Καλούμε επίσης, το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει έμπρακτα ενάντια σε αυτό το πογκρόμ απολύσεων, εκφοβισμών, πειθαρχικών απειλών και να διασφαλίσει  το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση.
Η ΟΙΥΕ στηρίζει και συμμετέχει στη  μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 12/4, 5:00 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Xαλάνδρι (Τζαβέλα 1-3). Αυτή τη μέρα καλούνται από τη Διοίκηση σε «απολογία» οι αγωνιστές συνάδελφοι και συνδικαλιστές που εργάζονται στη Vodafone. Είμαστε μαζί τους.
Το Σωματείο στη Vodafone
Από την πλευρά του το Σωματείο εργαζομένων στη Vodafone αναφέρει «Μετά την επιτυχία της 24ωρης απεργίας του Σωματείου μας στις 4/4, οι εργαζόμενοι στη Vodafone βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη συνέχεια των μαζικών απολύσεων. Την Πέμπτη 6/4 έγιναν ακόμη δύο απολύσεις σε συνέχεια των τριάντα (και περισσότερων) έμμεσων ή άμεσων απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα.
Οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε την Παρασκευή 7/4 σε μια πολύ μαζική επί τόπου συνέλευση μέσα στον χώρο εργασίας που εργάζονταν οι δύο απολυμένες, με πάνω από 100 συναδέλφους από όλο το κτήριο και όλα τα τμήματα. Η συνέλευση αποφάσισε την αποχή από τις θέσεις εργασίας μας, μέχρι και τη λήξη της βάρδιάς μας, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι απολυμένες. Παράλληλα, οι δύο συνάδελφοι, αρνήθηκαν την απόλυση, την κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, αντιστέκονται και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη αντίσταση των εργαζομένων, η Διοίκηση προσπαθεί να εκφοβίσει. Γι’ αυτό και καλεί σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο (πειθαρχικό) τους συνδικαλιστές και συναδέλφους που από την Πέμπτη 6/4 (μέρα που ξεκίνησαν οι τελευταίες απολύσεις) «μπήκαν μπροστά» για να οργανωθεί η αντίσταση.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Vodafone, υποκριτικές διαφημίσεις, με ακριβές δημόσιες σχέσεις και παράλληλα, ένα απαράδεκτο εργασιακό περιβάλλον, καθημερινές σχεδόν απολύσεις, ακόμα και μητέρων που δεν έχουν κλείσει την περίοδο λοχείας, μισθούς πείνας, μηνιαία ανακύκλωση προσωπικού, μια κατάσταση που δεν σταματά ούτε τις μέρες του Πάσχα και συνεχίζεται με διώξεις σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν.
  • Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης για να επιβάλλει τις απολύσεις. Την Πέμπτη 6/4 οι προϊστάμενοι των απολυμένων συναδέλφων είχαν εξαφανιστεί, είχαν ακόμα κλείσει και τα τηλέφωνά τους ακόμη, για να μην υποχρεωθούν να τους μιλήσουν στα ίσα και να τις κοιτάξουν κατάματα. Μία από τις απολυμένες, την κλείδωσαν σε γραφείο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για να την εκβιάσουν να αποδεχτεί την απόλυση!
  • Στηρίζουμε έμπρακτα, μέχρι τέλους, όλους τους απολυμένους που διεκδικούν επαναπρόσληψη. Δεν μας σταματάνε οι επιδόσεις των απολύσεων μ’ ένα χαρτί (εξώδικο) στα σπίτια μας. Απαιτούμε την επαναπρόσληψή τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με όλα τα δικαιώματα, για όλους.
  • Προχωρούμε σε μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 12/4, 5:00 μμ, στα κεντρικά γραφεία της Vodafone στο Xαλάνδρι. Αυτή τη μέρα καλούνται από τη Διοίκηση σε «απολογία» οι αγωνιστές συνάδελφοι και συνδικαλιστές που εργάζονται στη Vodafone. Είμαστε μαζί τους.
Απαιτούμε: Πάρτε τώρα πίσω τους απολυμένους. Καμία ποινή ή δίωξη όσων αγωνίζονται.
Συνεχίζουμε και Δυναμώνουμε τον αγώνα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, για ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις – ώστε να ανακόψουμε πραγματικά τις επιθέσεις της Διοίκησης.
Το ΔΣ του Πανελληνίου Σωματείου Vodafone-Πάναφον».

typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου