Frontex,ΗΠΑ, Γερμανία και ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

 


Η Frontex κινείται στο πλαίσιο που χαράσσει η ΕΕ δια του επιτρόπου μετανάστευσης (Έλληνα βάσει διαβατηρίου και κομματικής προέλευσης…) κ. Αβραμόπουλου. Μας προετοιμάζει (όπως και το γνωστό φιλοΕΕ, νεοφιλελέ συγκρότημα του Φαλήρου) για τις επόμενες κινήσεις της γείτονος, που «δεν θα φταίει» για την αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, επειδή με δική της πρωτοβουλία διέλυσε τις αντίστοιχες υποδομές.

Η υποκρισία περισσεύει από εκείνους που επικροτούν τα δολοφονικά πυραυλικά χτυπήματα εναντίον της Συρίας, που όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη, η Αίγυπτος, ο Παναμάς παλαιότερα, η Σερβία αρνούνταν να αλλάξουν κυβέρνηση, επειδή το ζήτησαν οι δυτικοί «δημοκράτες». Έτσι «ως δια μαγείας» δημιουργήθηκαν αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές… Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο συνέβη και στη χώρα μας, όταν τόλμησε να ασκήσει βέτο κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την (όλως συμπτωματική;) πυρπόληση της μισής Πελοποννήσου… Α, ξέχασα. Είχαμε πει ουσιαστικά όχι και στο Σχέδιο Ανάν. Έτσι μετά μας έφεραν τον «λεφτά υπάρχουν» Παπανδρέου που αλλοίωσε τα στατιστικά και μας έβαλε στα μνημόνια με τις γνωστές συνέπειες.
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι τότε κυβερνήσεις ήταν άμοιρες ευθυνών. Δείχνει, όμως, πώς οι δήθεν «αμέτοχοι» ευρωπαϊκοί (θ)εσμοί στήνουν το έδαφος για την περαιτέρω εκβίαση της πατρίδας μας. Το δε συγκρότημα του Φαλήρου ποτέ δεν είπε κακή κουβέντα για τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας (ο Θεός να τους κάνει).


Ωστόσο ταΐζει κουτόχορτο όσους θέλουν να πιστεύουν ότι δήθεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, ωσάν η Γερμανία να είχε ποτέ δική της εξωτερική πολιτική. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το εξής: Η Μέρκελ έμαθε ότι την παρακολουθούσε η NSA και απλά διαμαρτυρήθηκε… Όπως ο Καραμανλής, όταν τον παρακολουθούσε η Vodafone. Αλήθεια, ξέρετε τι έχει γίνει εκείνος ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone,ο κ. Κοτρωνιάς; Σωστά θυμάμαι ότι πήρε προαγωγή εκτός Ελλάδος, ενώ κάποιοι άλλοι βρέθηκαν απαγχονισμένοι; Λέτε να συμβεί το ίδιο με την περίπτωση της Μέρκελ;


Μήπως ακούσατε αντιδράσεις από Γερμανία μεριά για τις παρακολουθήσεις της NSA; Μήπως τις κάλυψε το συγκρότημα του Φαλήρου;


Όχι βέβαια. Αυτοί που στηρίζουν ενθουσιωδώς τα μνημόνια της ΕΕ, στηρίζουν ενθουσιωδώς και τις ΗΠΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας ως προς το ποιοι μας δουλεύουν: οι ΗΠΑ, η ΕΕ ή και οι δύο. Αυτό να ρωτήσετε τον κ. Τράγκα την επόμενη φορά που θα μιλήσει για δήθεν σύγκρουση ΗΠΑ – Γερμανίας.


Δυστυχώς η ουσία σε όλα αυτά είναι πως εκτός από υπόδουλοι είμαστε και μόνοι μας. Άρα οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε το σχέδιο διάλυσης της ΕΕ που ξεκίνησε, ώστε τουλάχιστον να αποδεσμευτούμε με πλήρη διαγραφή του υποτιθέμενου δημοσίου χρέους. Με δεδομένη τη συμφωνία ΗΠΑ Ρωσίας για ανεξάρτητο Κουρδιστάν η Τουρκία θα είναι επικεντρωμένη σε άλλα μέτωπα. Όσο ισχύει αυτό, έχουμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουμε εκ του ασφαλούς τα εθνικά μας θέματα.


Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάζεται ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτό είναι το ζητούμενο, το οποίο δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει καμία από τις υπάρχουσες κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Είναι κάτι που θα πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Είναι σίγουρο ότι μπορούμε. Ρωτήστε τους γονείς σας ή τους παππούδες σας να σας πουν πώς ήταν οι τελευταίες ημέρες πριν την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών. Από τις περιγραφές θα καταλάβετε ότι, εάν το αποφασίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν υπάρχει κρατική εξουσία σε κανέναν τομέα.


Κάντε το τώρα, είναι ευκαιρία! Με εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία είναι χρυσή ευκαιρία να πιέσουμε για λύση των προβλημάτων μας. Γιατί νομίζετε πως κλείνει η αξιολόγηση; Επειδή είναι καλοί διαπραγματευτές η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος ή επειδή έρχονται εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία;


Σε όποιο συμπέρασμα κι αν καταλήξετε, ένα να θυμάστε. Αντιδρώντας ενωμένοι βγαίνουμε κερδισμένοι.


Αντιθέτως, όσο χωριζόμαστε, όσο ακούτε θέσεις με έμφαση σε όσα μας χωρίζουν ως λαό και όχι σε όσα μας ενώνουν (ανεξαρτήτως αν εκφέρονται από μεγάλα ή μικρά, κοινοβουλευτικά ή εξωκοινοβουλευτικά κόμματα), να ξέρετε ότι οι επικεφαλής των κομμάτων αυτών παίζουν κατ’ ουσίαν αντιλαϊκό παιχνίδι εφαρμόζοντας συνειδητά το «διαίρει και βασίλευε». Από αυτούς να φυλάγεστε. Είναι εύκολο να τους ξεχωρίσεις: Δεν έχουν καλό λόγο για κανέναν άλλο, παρά μόνο για τον εαυτό τους και το κόμμα τους. Ωστόσο εμφανίζονται ως ηγέτες όλων των υπολοίπων κι ας μην έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Ένα ακόμα κριτήριο, για να τους ξεχωρίσετε: Πού και πότε εργάστηκαν και βεβαίως για ποιον. Αν αυτό είναι ομιχλώδες ή απλά αρνητικό (λόγω ακραιφνούς κομματικής προέλευσης), τότε ψωνίσατε από σβέρκο ένα ακόμα κομματόσκυλο.


Μακριά λοιπόν από όλα αυτά. Έχουμε τελειώσει με την ανάθεση. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, ώστε καμία αργυρώνητη Frontex να μην τολμά να δικαιολογήσει τους αρχιλαθρέμπορους ανθρώπινων ψυχών και όσους προκαλούν το λαθρεμπόριο με τις βόμβες τους και μάλιστα στο όνομα μιας δημοκρατίας που ουδέποτε κατενόησαν, γιατί ουδέποτε συνέλαβαν πώς λειτουργεί. Δεν μπορούσαν άλλωστε, δεν είχαν βγει καλά καλά από τις σπηλιές τους.
seisaxthia.wordpress.com


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου