Με βασιλικό διάταγμα οι εγγυήσεις της κυβέρνησης στη Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια!

 

- Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια πέρασαν την Μεγάλη Δευτέρα υπό τον έλεγχο της γερμανικής εταιρείας και επίσημα
- Η κυβέρνηση ενεργοποίησε βασιλικό διάταγμα του 1953 για να της παρέχει εγγυήσεις, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ
- Τι προβλέπει το βασιλικό νομοθετικό διάταγμα


Εξήντα τέσσερα χρόνια πίσω γύρισε η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να παρέχει εγγυήσεις στην Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που από την Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν και επίσημα υπό τον έλεγχο της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας η γερμανική εταιρεία ζήτησε εγγυήσεις ότι τα κεφάλαια 700.360.000 ευρώ που θα επενδυθούν, δε θα χαθούν, ακόμη κι αν η χώρα χρεοκοπήσει ή αλλάξει νόμισμα.

Η κυβέρνηση για να παρέχει αυτές τις εγγυήσεις ενεργοποίσησε βασιλικό νομοθετικό διάταγμα του 1953, με αριθμό 2.687 "Περί επενδύσεων και προστασίας κεφαλαίων εξωτερικών", σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να επιτάξει την επένδυση της Fraport μόνο σε περίπτωση πολέμου, αλλά ακόμα και αν περιέλθει η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να αποζημιώσει την γερμανική εταιρεία για όσο διάστημα διαρκέσει η επίταξη.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου, ανήμερα του Eurogroup, εκδόθηκε προεδρικό διάταγμα με τις υπογραφές του Προκόπη Παυλόπουλου και των αρμόδιων υπουργών.


 
 
newsit.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου