Η Ψυχιατρική και ο Τόμσεν

 

 Κατέστρεψαν ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων με την ακραιφνή νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, κάνοντας αρχή από τους πολίτες της Ελλάδας στην πλειοψηφία τους πλέον φτωχοί που με το ζόρι τα βγάζουν εις πέρας, χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και πολλοί από αυτούς πεινασμένοι.Όμως, δεν έχει σημασία για τύπους σαν τον Τόμσεν, για τα λάθη του ΔΝΤ δεν φταίει το Διεθνές Ταμείο, αλλά οι κυβερνήσεις οι προηγούμενες και ιδιαιτέρως φυσικά η τωρινή που αντιστέκεται σθεναρά στη θανατηφόρα πολιτική του.
Ας όψεται που δεν ζει ο πατέρας της ψυχιατρικής ο Φρόιντ, διαφορετικά ο ζουρλομανδύας  θα είχε και επίσημα κατοχυρωθεί για τη σχιζοφρένεια στον μίστερ Τόμσεν και στους προϊστάμενους του, χωρίς βέβαια να εξαιρούνται και οι υφιστάμενοι του που εφαρμόζουν τις μισάνθρωπες πολιτικές.
Πολιτικές που δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά εξελίσσουν τα ήδη υπάρχοντα σε σημείο να τυλίγει η τρέλα τον Ευρωπαϊκό κόσμο.Γιατί τρέλα είναι η φτώχεια που παρασέρνει όλο και περισσότερους στο διάβα της, που στερεί ελπίδες, όνειρα και όραμα στις κοινωνίες και υποχρεώνει σε διαρκή αντίσταση στην απελπισία.
Ως ότου κυριαρχήσει η τρέλα που γεννά ακραίες στη συνέχεια καταστάσεις και γιαυτό ανεξέλεγκτες.
Σταχυολογώντας τα λεγόμενα του Πολ Τόμσεν στην ημερίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: Είπε ανάμεσα σ’ άλλα:– «Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του Ακαθόριστου Εγχώριου Προϊόντος»
Τότε που αποσκοπούσαν τα προγράμματα του ΔΝΤ; Για ποια ανόρθωση της οικονομίας και ανάπτυξη μας μιλούσαν 7 χρόνια τώρα; Στόχος δεν ήταν να σταθεί η χώρα στα πόδια της, αλλά να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση με πειραματόζωο την Ελλάδα, οι πλέον αδύναμοι οικονομικά Ευρωπαίοι να αποσπονδυλωθούν οι μικρομεσαίοι προς ωφέλεια της ισχυρής οικονομικής τάξης.
– «Η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της».
Ο Τόμσεν πήρε την άδεια του Σόιμπλε προτού προβεί σε τέτοιου είδους διαπιστώσεις; Πόσες κρίσεις αναφυλαξίας περιμένουν τον δόκτωρ Σόιμπλε, στη δήλωση του αγαπημένου του Πόλ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια εν μέσω προεκλογικού αγώνα στη Γερμανία; Τι συμπεράσματα εξάγει άραγε ο Γερμανικός λαός;
– «Ήταν λάθος που οι ελληνικές κυβερνήσεις έριξαν το βάρος τους στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων».
Πονετικός για τα λαϊκά στρώματα ο Τόμσεν. Δεν του το είχαμε να διέπουν το χαρακτήρα του φιλολαϊκά αισθήματα. Δεν μας λέει, όμως, γιατί επέτρεψε στις ελληνικές κυβερνήσεις να μειώσουν παραπάνω από το 50% τους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς κουμάντο στις πολιτικές επιλογές που εφαρμόζονται κάνουν το Διεθνές Ταμείο και οι Ευρωπαίοι. Όσοι από τότε (την υπογραφή του πρώτου μνημονίου) προειδοποιούσαν για τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών έναντι εργαζομένων-συνταξιούχων, χαρακτηρίζονται από γραφικοί αριστεροί και λαϊκιστές έως εξτρεμιστές!
– «Για χρόνια η Ελλάδα απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, ωστόσο οι Έλληνες συνταξιούχοι σήμερα στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες»
Πάρτι με μίζες στα εξοπλιστικά, στο χώρο της υγείας, λεηλασία των ασφαλιστικών Ταμείων, διαφθορά στο φουλ, εισφοροδιαφυγή, εισφοροαποφυγή, ανασφάλιστη εργασία, ήταν μερικά από τα κακώς κείμενα των κυβερνήσεων τα τελευταία σαράντα και… χρόνια με την ανοχή των 20 και πλέον χρόνων της ΕΕ. Μετά την επιβολή των μνημονίων στη χώρα οι συνταξιούχοι συντελούν αποφασιστικά στη μη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού αναγνωρίζει ο πολύς Τόμσεν, τότε γιατί τόσο ο ίδιος όσο και οι προϊστάμενοι του στο Διεθνές Ταμείο επιμένουν σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων;

ΥΓ: Πάρτε το αλλιώς παιδιά όσο είναι καιρός, γιατί όταν οδηγείτε στην τρέλα εκατομμύρια ανθρώπους, δεν θα την αποφύγετε και εσείς στο τέλος και δεν ζει ο Φρόυντ για να σας γιατρέψει!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου