Με το «καλημέρα» ο Ν.Τραμπ ακύρωσε ΤΤΙΡ, ΤΡΡ και Obamacare! (upd) (βίντεο)
Λίγοι κατάλαβαν χθες βράδι πόσο σημαντική ήταν η πρώτη ανακοίνωση του νέου προέδρου Ν.Τραμπ στην οποία γνωστοποιείται η αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες, λίγες ώρες μετά από την ορκωμοσία του καθώς την ίδια μοίρα επιφυλάσσει και για την άλλη επικίνδυνη για τα έθνη και τον μέσο πολίτη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης-ΗΠΑ την περιβόητη ΤΤΙΡ.
 
Aξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο εκτελεστικό διάταγμα  που υπέγραψε, λίγο μετά την λήξη της παρέλασης ορκωμοσίας, Ν.Τραμπ, ήταν η εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare!
Πλέον, το Κογκρέσο αναμένεται να καθορίσει τη διαδικασία που θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του Μπαράκ Ομπάμα.
 
Ο Λευκός Οίκος επικαλείται και πολύ σωστά την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ όπως δημοσίευσε χθες το pronews.gr
 
Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο κ. Τραμπ έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία NAFTA, την οποία υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.
 
«Για πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέρονταν των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσιγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να κλείσουν εργοστάσια»
 
Χθες όμως ο Λευκός Οίκος έδειξε τις διαθέσεις του και για την ΤΤΙΡ 
 
Έτσι λοιπόν από χθες η περιβόητη ΤΤΙΡ δεν βρίσκεται πλέον αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου καθώς ο νέος πρόεδρος ξεκίνησε ήδη να ακυρώνει τα «έργα και τις ημέρες» του Μ.Ομπάμα.
 
Οι διαπραγματεύσεις για αυτήν την αντιεθνική και αντιεργατική συμφωνία ξεκίνησαν το 2014 και την προωθούσε το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος μαζίμε την Α.Μέρκελ και είναι σαφές ότι η τελευταία δεν ταιριάζει με τη νέα κυβέρνηση Ν.Τραμπ.
 
BINTEO:
 
 http://www.pronews.gr/portal/20170121/defencenet/geostratigiki/60/me-kalimera-o-ntramp-akyrose-ttir-kai-trr

Η TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί το 45% του παγκόσμιου ΑΕΠ και είναι το σύνολο των κατοίκων σε ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ εάν υπολογίσουμε ότι οι ετήσιες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο περιοχών ανέρχονται σε 500 δισ. ευρώ γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για "big business".      
 
Eν ολίγοις η TTIP προβλέπει την εξομοίωση πολιτικών της ΕΕ με αυτές των ΗΠΑ δηλαδή θα είναι άρρηκτα δεμένες η μία με την άλλη, και προφανώς η Ουάσιγκτον θα είναι το "αφεντικό" ίσως και αυτό να εξηγεί το γιατί η Γερμανία δέχθηκε απανωτά οικονομικά χτυπήματα προερχόμενα από το αμερικανικό έδαφοος όπως συνέβη στην περίπτωση της VW.    Ένας βασικός τομέας, στον οποίο, η ΤΤΙΡ θα έχει ισχύ είναι αυτός των δημοσίων υπηρεσιών.      
 
Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λπ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό στηριζόμενο στην αρχή ότι προσφέρει υπηρεσίες φθηνότερες από το κράτος,και θα έχει το δικαίωμα να αναλάβει την υπηρεσία μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο.      
 
Η συμφωνία θα επιχειρούσε να συμβάλλει στην εξάλειψη "περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων", τα οποία είναι ένας εύσχημος τρόπος για να αποκρυβεί ο πραγματικός στόχος της TTIP που είναι η απορρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν "εμπόδιο" στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων, δηλαδή σε απλά ελληνικά πρόκειται για τις κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών όπως τα εργασιακά δικαιώματα,τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις,τους κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (ιδιαίτερα σημαντικό αφού οι ΗΠΑ θέλουν να γεμίσουν τον πλανήτη με μεταλλαγμένα), προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο (αυτό στην ουσία είναι η κατάργηση της ατομικής ελευθερίας)   
 
Φυσικά μια "ομογενοποίηση" των δημόσιων υπηρεσιών σε έναν τόσο ευρύ γεωγραφικό χώρο καθιστά απόλυτα λογική και αναγκαία την επιβολή της νέας βιομετρικής ταυτότητας. Το "imperioum" θα είναι τεράστιο και για να επιβιώσει θα πρέπει να ελέγχει απόλυτα τους "υπηκόους" του (γιατί έτσι μας βλέπουν).   
 
Δυστυχώς το "imperium" καταλήγει πάντοτε στην δημιουργία ενός Παγκόσμιου Ηγεμόνα, δεν μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του αλλιώς, και αυτός πάντοτε καταλήγει να είναι αυταρχικός.    
 
Βιομετρικές ταυτότητες, "πλαστικό χρήμα" όλα δείχνουν ότι ζούμε καιρούς αποκαλυπτκούς, καιρούς στους οποίους το "Θηρίο" παραμονεύει, "βρυχάται" και όμως οι περισσότεροι των ανρθώπων δεν το ακούνε.   Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να διαβάζονται και οι σκέψεις καθώς είναι κάτι που εργαστηριακά ήδη έχει επιτευχθεί. 
 
Ο Ν.Τραμπ όλα αυτά είναι αποφασισμένος να τα σταματήσει αλλά οι εχθροί είναι πολύ δυνατοί.
 
https://youtu.be/Y4OQeekSD6s             https://youtu.be/Y4OQeekSD6s
 
 
 
 
 
 


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου