Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

 

Πόσα μπορεί να κάνει η ανάγκη ενός ανθρώπου για …αγκαλιά; Για τον τότε φοιτητή ψυχολογίας μάλλον ήταν μεγάλη, εφόσον το 1986 αποφάσισε να αφιερώσει μία ολόκληρη ημέρα όπου θα προσφέρουμε απλόχερα παραπάνω αγκαλιές σε εκείνους που αγαπάμε.
Μπορεί να μην κατάφερε βέβαια να την βάλει στο επίσημο εορτολόγιο των Παγκόσμιων Ημερών από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, παρόλα αυτά φαίνεται πως αρκετοί ήταν εκείνοι που έψαχναν αφορμή για αγκαλιές, καθώς σήμερα ανεπίσημα τουλάχιστον, γιορτάζεται σχεδόν σε όλες τις χώρες.
Κάθε χρόνο λοιπόν, στις 21 Ιανουαρίου γιορτάζεται έστω και ανεπίσημα η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Λέγεται πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, επειδή ο Zaborney είχε παρατηρήσει πως μετά τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου οι άνθρωποι μοίραζαν απλόχερα αγκαλιές, εμφάνιζαν μία πιο άσχημη διάθεση μέχρι τον εορτασμό της γιορτής των ερωτευμένων - του Αγίου Βαλεντίνου. Επέλεξε την 21η Ιανουαρίου, καθώς βρίσκεται στο μέσο των δύο γιορτών που συνδέονται πολύ με τις αγκαλιές και μέσα από έρευνες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια αγκαλιά από γνωστούς ή και άγνωστους ακόμα, έχει ευεργετική δράση και στην ψυχή και στο σώμα μας. Είχε παρατηρήσει επίσης, ότι οι Αμερικανοί συμπολίτες του ήταν πιο κλειστοί και συντηρητικοί, με αρκετές συστολές γύρω από την συναισθηματική έκφραση σε δημόσιο χώρο και ήλπιζε ότι μέσα από τον εορτασμό της Ημέρας της Αγκαλιάς, θα μπορούσαν σιγά σιγά να κάνουν έστω και ένα «μικρό συναισθηματικό άνοιγμα»…
  • Ας μην ξεχνάμε να αγκαλιάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε…
  • Ας μην θεωρούμε ένδειξη αδυναμίας και ας μάθουμε να ζητάμε την αγκαλιά…
  • Ας μάθουμε να μοιραζόμαστε αυθόρμητα την αξία μιας ανοιχτής, μεγάλης και ζεστής αγκαλιάς…

Μία αγκαλιά κάθε μέρα μπορεί να μας χαρίσει χαρά και ευτυχία, δύναμη, σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία.

Όπως έλεγε και ο παππούς στην ταινία Πολίτικη Κουζίνα, όλες σχεδόν οι λέξεις «κρύβουν» μέσα τους τη μαγεία της γνώσης και της ζωής.
«-Ο παππούς έλεγε πως η λέξη γαστρονόμος, κρύβει μέσα της τη λέξη αστρονόμος.
Έτσι τα πρώτα μαθήματα αστρονομίας τα πήρα μέσω των μπαχαρικών!...
-Η ζωή μας για να νοστιμέψει θέλει αλάτι, το φαΐ και η ζωή θέλουν αλάτι…»
Έτσι και η λέξη αγκαλιάζω, κρύβει το ρήμα ζω, την ουσία της ζωής.
Μπορεί λοιπόν η αγκαλιά να γίνει το αλατοπίπερο της ζωής μας, η νοστιμιά της, το καλύτερο αντίδοτο σε δύσκολες περιόδους, εφόσον η ζεστασιά της και η πληρότητα που μας δίνει δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα. Μέσα από μία αγκαλιά, μπορούμε να αφήσουμε για λίγο στην άκρη ή και να πάρουμε δύναμη να αντιμετωπίσουμε στιγμές προσωπικής κρίσης, δύσκολες διαπροσωπικές σχέσεις, καθημερινές συνθήκες άγχους, στρες και αγωνίας αλλά και να εκφράσουμε θετικές και ευχάριστες στιγμές μας, να μάθουμε να μοιραζόμαστε...

https://youtu.be/HfIh-8tt3Wo

askitis.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου