Επιστολή Ντράγκι: Πιθανή έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θα κοστίσει 358,6 δισ. ευρώH πιθανή έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θα κοστίσει 358,6 δισ. ευρώ, αναφέρει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μέσα από επιστολή του, σύμφωνα με την “La Stampa”.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως αυτό μπορεί να συμβεί λόγω της οικονομικής κατάστασης των ιταλικών τραπεζών, του κινδύνου της πολιτικής αστάθειας αλλά και των μακροχρόνιων αδυναμιών της οικονομίας της χώρας.

H ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ότι πριν την κρίση, ενώ συγχρόνως καταγράφονται όλο και περισσότερες πτωχεύσεις. Το ποσοστό της ανεργίας των νέων πολιτών της Ιταλίας ανέρχεται στο 40%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα ενδεχόμενο Italexit θα έπληττε ανεπανόρθωτα τη νομισματική ένωση.

Η χώρα των 61 εκατομμυρίων κατοίκων, Ιταλία συνεισφέρει το 17,5% των κεφαλαίων της στην ΕΚΤ και συμμετέχει με αντίστοιχα ποσά στα ταμεία διάσωσης, (όπως τον ESM και τον EFSF).

Συγκριτικά, στην περίπτωση της Ελλάδας το αντίστοιχο μερίδιο ήταν μόλις 2% περίπου.
 
 
enikonomia.gr

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου