ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ! Ο Σόρος είχε στοιχηματίσει στην Κλίντον και έχασε 1 δις! (Βίντεο)

Donald-Trump-George-Soros 


Ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους και πανίσχυρους άνδρες του κόσμου, αλλά πλέον έχει έναν πονοκέφαλο. Αυτός ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ. Του κοστίζει λεφτά και αυτό είναι αρκετό για να ξεκινήσει έναν πόλεμο με άγνωστα αποτελέσματα.
Ο Σόρος δεν είναι ένας τυχαίος κερδοσκόπος. Ήταν αυτός που χρηματοδότησε την ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό κατά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ σε αρκετές πρώην λαϊκές δημοκρατίες της Ευρώπης.
Το χακάρισμα των e-mails του πρόσφατα έδειξαν τη μάχη του ώστε να πυροδοτήσει μια προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αν θέλει μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κρίσεις και να βγάλει πολλά λεφτά…
Ο Σόρος είναι γνωστός για τα μεγάλα «στοιχήματά» του, τις ριψοκίνδυνες βραχυπρόθεσμες στρατηγικές του και τις επιθέσεις του σε κράτη που τον έχουν κάνει να διάσημο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι έγινε γνωστός όταν γονάτισε τη Μεγάλη Βρετανία και κέρδισε απίστευτα χρήματα ή όταν χτύπησε τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.
Γιατί έβαλε στο στόχαστρο τον Τραμπ
Ο άνθρωπος αυτός όταν βάλει κάτι στόχο το κάνει πράξη… Και τώρα έβαλε στο στόχαστρο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος δεν είναι άλλος βέβαια από τα λεφτά.
Πριν από τις εκλογές που θα αναδείκνυαν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ ο Σόρος είχε ταχθεί υπέρ της Χίλαρι Κλίντον και είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατείας της με το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων. Επίσης είχε στοιχηματίσει υπέρ της υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος, χάνοντας έτσι κοντά στο 1 δις. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Στην συνέχεια με τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ είχαν, ως απρόσμενο αποτέλεσμα, την άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Και αυτά ήταν καταστροφικά νέα για το hedge fund του Σόρος το οποίο μέχρι τώρα μετρά μόνο απώλειες.
george-soros
Πριν από ένα χρόνο, ο Σόρος αποφάσισε να επιστρέψει μέσω του Soros Fund Management, που διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. δολ. εκ μέρους του ιδίου και της οικογένειάς του.
Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέμενε πως θα υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδη, καθώς περίμενε πως οι εκλογές θα οδηγούσαν σε οικονομική κρίση. Ο ίδιος ήταν σίγουρος πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα οδηγούσε σε μία κατρακύλα των μετοχών. Και πόνταρε σε αυτό…
Όμως, ο δείκτης Dow Jones σκαρφάλωσε 9,3% υψηλότερα, καθώς το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο.
Η στάση του Σόρος λοιπόν αποδείχθηκε λανθασμένη. Οι απώλειές του ξεπερνούν πια το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και εάν δεν είχε προλάβει να εγκαταλείψει στα τέλη του 2016 έναν μεγάλο αριθμό από αρνητικά «στοιχήματα», οι απώλειες θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες.
Αυτό λοιπόν είναι αρκετό για να αρχίσει ο πόλεμος.
Μόλις, λίγες ώρες πριν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έσταξε φαρμάκι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής χαρακτήρισε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», προεξοφλώντας ότι θα αποτύχει.
https://youtu.be/jNJ5mK26mZ0
 
«Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος» προειδοποίησε ο 86χρονος επενδυτής από το Νταβός, όπου διεξάγεται το οικονομικό φόρουμ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του. Είπε τέλος ότι, εάν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος προκαλέσει εμπορικό πόλεμο, θα φέρει πιο κοντά την Κίνα και την Ευρώπη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Τραμπ. Τον Δεκέμβριο είχε προχωρήσει σε αντίστοιχους χαρακτηρισμούς ενώ άσκησε και δριμεία κριτική εναντίον των υπουργικών επιλογών του Τραμπ.
«Η κυβέρνησή του περιλαμβάνει ανίκανους εξτρεμιστές και εν αποστρατεία στρατηγούς» είχε πει πριν από λίγο καιρό, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να προστατεύουν και να προάγουν τη Δημοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο».
Ο πόλεμος «εξουδετέρωσης» του Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο το αργότερο μέχρι την επόμενη εκλογή προέδρου δηλαδή το 2020, ξεκίνησε λίγες μέρες μετά την εκλογή του. Οι Δημοκρατικοί σε μυστική συνάντηση έσβηναν και έγραφαν κεκλεισμένων των θυρών στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Mandarin Oriental πιθανά σενάρια της μελλοντικής του στρατηγικής, σε μια συνάντηση που διοργάνωσε η «Democracy Alliance».
Η Democracy Alliance ιδρύθηκε το 2004 από τον Τζορτζ Σόρος με σκοπό να αποτρέψει μια επανεκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Τώρα την χρησιμοποιεί για τον Τραμπ.
Για να γίνει κάποιος μέλος αυτής της κλειστής λέσχης θα πρέπει να συνεισφέρει τουλάχιστον 200.000 δολάρια ετησίως σε δωρεές συν 30.000 δολάρια για τέλη συμμετοχής.
Πίσω από τις κινητοποιήσεις 
Οι κινητοποιήσεις, η ιδέα για τις οποίες γεννήθηκε από ένα κάλεσμα που απηύθυνε υποτίθεται στο Facebook μια γιαγιά, η Τερέζα Σουκ, οργανώθηκαν μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το «παραμύθι».
Τώρα, πώς μια «γιαγιά» κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες διαδηλωτές στον πλανήτη από μόνη της, είναι τόσο ανόητο να λέγεται όσο και να συζητιέται. Προφανώς και τα «τρολ» του Σόρος ανέλαβαν το στήσιμο και τις κινητοποιήσεις, μαζί με τα υπόλοιπα μισθοδοτούμενα του «φιλάνθρωπου» κερδοσκόπου και τα δίκτυα ΜΚΟ του και άλλων περιθωριακών οργανώσεων.
Στην Ουάσιγκτον λέγεται ότι 275.000 άνθρωποι πήραν το Μετρό νωρίς το μεσημέρι, ήτοι 50% περισσότεροι σε σύγκριση με εκείνους που επέλεξαν αυτό το Μέσο για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ μια ημέρα πριν, την ίδια ώρα, σύμφωνα με την αρχή μεταφορών WMATA.
Βεβαίως πολλοί δεν κατέβηκαν στην ορκωμοσία Τραμπ φοβούμενοι τα επεισόδια και τους μπαχαλάκηδες που τα έσπαγαν, κάτι που δεν συνέβη σήμερα.
Μεταξύ των διαδηλωτών με τα ροζ σκουφάκια βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, επίσης γνωστός φιλάνθρωπος και αυτός.
Κινητοποιήσεις έλαβαν επίσης χώρα στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, το Ντένβερ και το Λος Άντζελες.
Στο Σικάγο, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Κινητοποιήσεις και στην Ευρώπη
Στο Λονδίνο οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Τραφάλγκαρ με τους διοργανωτές να εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα μαγαζάκια του Σόρος δεν κατάφεραν σπουδαία πράγματα
Στο Παρίσι περίπου 7.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τροκαντερό, πολλοί εξ αυτών κρατώντας σημαίες των ΗΠΑ.
«Ο Τραμπ, ο ηγέτης του ψέματος» έγραφε επίσης ένα πλακάτ σε μια άλλη διαδήλωση στη Γαλλία, στη Μασσαλία.
Στο Άμστερνταμ, 4.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία μπροστά από το αμερικανικό προξενείο, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «ξαναδώστε στην Αμερική τη λογική της» σε μια αναφορά στο σύνθημα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ «ξαναδώστε στην Αμερική το μεγαλείο της».
Στη Γενεύη, περίπου 2.500 γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας αψήφησαν την παγωνιά για να φωνάξουν συνθήματα όπως «γέφυρες κι όχι τείχη» ή «η αντίσταση είναι καθήκον όταν η αδικία γίνεται νόμος».
Περίπου 700 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του Βερολίνου στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στη Ρώμη 400 έως 500 άνθρωποι διαδήλωσαν και στη Βαρκελώνη τουλάχιστον 700. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «δεν είναι ο πρόεδρός μου», προφανώς αφού είναι πρόεδρος άλλης χώρας.
«Ο Τραμπ είναι ντροπή για την Αμερική», «όχι στη βία κατά των γυναικών» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονταν στους δρόμους της Λισαβόνας.
Στην Πράγα, ο νεαρός τραγουδιστής Άνταμ Μισικ, είδωλο των εφήβων της Τσεχίας, ερμήνευσε το τραγούδι των Μπιτλς «Let It Be» με τη συνοδεία των περίπου 300 συγκεντρωμένων.
16114244_10155629704008998_8384410439984677676_n
Ακόμα και σε μερικές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης, πολίτες διαδήλωσαν κατά του Τραμπ!
 crashonline.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου