Η Σαουδική Αραβία αλλάζει το ημερολόγιό της για να εξοικονομήσει χρήματα

Η Σαουδική Αραβία υιοθετεί το δυτικό γρηγοριανό ημερολόγιο για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων της, στο πλαίσιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο. 
Το βασίλειο χρησιμοποιούσε το σεληνιακό ημερολόγιο Χίζρι από ιδρύσεώς του το 1932, όμως άλλαξε στο ηλιακό γρηγοριανό ημερολόγιο για την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων του την 1η Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει η Independent, το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο έχει 12 μήνες, διάρκειας 29-30 ημέρες ο καθένας ανάλογα με τη θέση του φεγγαριού, με το έτος συνήθως να έχει διάρκεια 354 ημέρες - 11 ημέρες λιγότερες από το δυτικό έτος. 
Η αλλαγή σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν 11 ημέρες πληρωμής καθώς μειώνονται οι έμμισθες ημέρες, ευθυγραμμίζοντας τον τρόπο πληρωμής με αυτόν των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνει το Gulf News. 
Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που ανακοινώθηκαν από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα καταργήθηκε η καταβολή μπόνους στους δημόσιους υπαλλήλους και οι μισθοί των υπουργών μειώθηκαν κατά 20%. Οι μισθολογικές αυξήσεις έχουν "παγώσει" και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων έχουν περιοριστεί. 
capital.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου