John Koudounis (CEO Calamos): Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει φοροελαφρύνσεις για να προσελκύσει επενδυτές



Αποτρεπτικά λειτουργούν για τους επενδυτές τα capital controls στην Ελλάδα, υποστήριξε ο CEO της Calamos Investments, John Koudounis.
Μιλώντας στο Greekreporter.gr, ο 44χρονος επιχειρηματίας, ο νεότερος CEO στην ιστορία της Wall Street, είπε ότι «δεν μπορεί μια χώρα να έχει κεφαλαιακούς ελέγχους και να περιμένει να τα πάει καλά».
Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι είχε στο παρελθόν προσεγγίσει, μέσω της εταιρείας του, Έλληνες πολιτικούς και τράπεζες με στόχο να επενδύσει στην Ελλάδα ζητώντας φοροελαφρύνσεις, σε ορισμένες ζώνες στην Αθήνα, ωστόσο, καμία από τις προτάσεις του δεν υλοποιήθηκε.
«Αν δει κανείς διάφορα παραδείγματα μείωσης της φορολογίας ή μείωσης του κεφαλαιακού κέρδους στην Ιστορία, όλα λειτούργησαν για τις περιοχές που τα εφάρμοσαν. Η αύξηση φόρων είναι καταστροφική» είπε χαρακτηριστικά.
Η «συνταγή» που προκρίνει ο ίδιος για την έξοδο από την κρίση είναι φοροελαφρύνσεις για επενδυτές σε συνδυασμό με ελάφρυνση του χρέους. «Η τρόικα πρέπει να κάνει κάτι (για αυτό)» πρόσθεσε.
https://youtu.be/JI2cDYkqnH0

protothema.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου