Αγοραπωλησίες ακινήτων με παράνομους μεσίτες στη Χαλκιδική

Σε περιπέτειες οι αγοραστές - Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Μεσιτών
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει συνεχώς η παραμεσιτεία στη Χαλκιδική, γεγονός που αφενός πλήττει βάναυσα τους νόμιμους επαγγελματίες του κλάδου και αφετέρου ενισχύει τη φοροδιαφυγή και την απώλεια δημοσίων εσόδων.
Όπως καταγγέλλει μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής Γρηγόρης Στιβαχτάρης, το 70% των συμβολαίων που υπογράφονται και αφορούν ακίνητα αφορά μη νόμιμους μεσίτες.
«Το συγκεκριμένο ποσοστό αφορά απευθείας συναλλαγή με πωλητή και αγοραστή ακινήτου, ένα πολύ υψηλό ποσοστό μη έκδοση απόδειξης μεσιτικού γραφείου όπως και από κτηματομεσίτη, ο οποίος δεν διαθέτει τη σχετική άδεια» εξηγεί ο κ. Στιβαχτάρης.
Ο ίδιος αποδίδει το φαινόμενο σε έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σε σχέση με τις κτηματομεσιτικές συναλλαγές. «Όταν κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτου ‘καιγεται’ να το πουλήσει προκειμένου να αποπληρώσει τις επείγουσες οφειλές του δεν τον ενδιαφέρει αν ο μεσίτης είναι νόμιμος ή παράνομος» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Ρίσκο οι παράνομοι μεσίτες
Ο κ. Στιβαχτάρης εφιστά την προσοχή τόσο των πωλητών όσο και των υποψήφιων αγοραστών ακινήτων για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιλογή ενός μη νόμιμου μεσίτη.
«Εκείνος που πουλάει συνήθως απαλλάσσεται από κάποια βάρη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η πιθανότητα να έρθει στη συνέχεια αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες. Τα περισσότερα προβλήματα τα επωμίζεται ο αγοραστής» επισημαίνει.
 halkidikifocus.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου