Αναβρασμός στους δημάρχους: Μέτωπο Καμίνη- Μπουτάρη

Αναβρασμό στην ΚΕΔΕ και κοινή δήλωση από Καμίνη και Μπουτάρη προκάλεσε προωθούμενη διάταξη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Αναβρασμό στην ΚΕΔΕ και κοινή δήλωση από Καμίνη και Μπουτάρη προκάλεσε προωθούμενη διάταξη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το διορισμό διοικητικών γραμματέων στους Δήμους. 
«Η εμφύτευση Γενικών Γραμματέων στους δήμους, μέσω διορισμού τους από την κυβέρνηση, αποτελεί νόθευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών. Είναι, συνεπώς, εκ προοιμίου απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση μιας τέτοιας πρότασης», αναφέρει η δήλωση των δύο Δημάρχων.
Με διάταξη που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται προτείνεται η επιλογή των γενικών και εκτελεστικών γραμματέων και των προέδρων των νομικών προσώπων των δήμων από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.
Με τα έως τώρα ισχύοντα ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης επιλέγουν το πρόσωπο του γενικού ή εκτελεστικού γραμματέα, που βέβαια προέρχεται από τη δική τους παράταξη, ενώ οι πρόεδροι των οργανισμών επιλέγονται από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης.
Καο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αντέδρασε λε΄γοντας πως με τη συγκεκριμένη διάταξη καταργείται στην πράξη ο δήμαρχος, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης θα συνεδριάσει έκτακτα για το θέμα τη Δευτέρα.

thetoc.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου