Τα ψέματα των πολιτικών, που κατάπιαμε αμάσητα στην Μεταπολίτευση

Από το "έξω από την ΕΟΚ" στον "εκσυγχρονισμό" και από το "λεφτά υπάρχουν" στο όχι στο Μνημόνιο. Για τους Έλληνες πολιτικούς, κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά (Vids)


Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Ρόναλντ Ρήγκαν (Πρόεδρος των ΗΠΑ 1981-1989), αν μπορεί ένας ηθοποιός να είναι Πρόεδρος.
"Πώς μπορεί ένας Πρόεδρος να μην είναι ηθοποιός;" ήταν η απάντησή του.
Το ψέμα είναι συνδεδεμένο με την πολιτική, σε όλες τις χώρες και όλες τις εποχές.
Στην Ελλάδα αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά και σήμερα 1η Απριλίου, κάνουμε μια αναδρομή στα ψέματα, που μας είπαν οι πολιτικοί μας τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Ψέματα μεγάλα, υποσχέσεις, που ξεχάστηκαν, αλλά και ψέματα της κατηγορίας "τα μάτια σου θα πιστέψεις ή εμένα;", από αυτά που αναρωτιέσαι αν αυτός που στα λέει είναι ο βασιλιάς του κυνισμού ή απλώς ανόητος.
Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός τις περισσότερες φορές, επιβράβευσε τα ψέματα και αυτούς που τα είπαν, χαρίζοντάς τους κυβερνητικές θητείες, θέσεις, εξουσία και χρήματα.
Απόδειξη, η χρεοκοπία της χώρας, η οποία θα μπορούσε να είναι μια ιστορία διαρκούς ψέματος, καθαγιασμένου σε κάλπες, συγκεντρώσεις και μια καθημερινότητα βολέματος και ηθελημένου παραμυθιάσματος...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου
http://news247.gr/eidiseis/afieromata/ta-psemata-twn-politikwn-poy-katapiame-amashta-sthn-metapoliteysh.2716133.html
news247.gr


 

 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου