Αποσύρεται η Ρώμη από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024

Λόγω υψηλού κόστους


Η νέα δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Βιρτζίνια Ράτζι είχε εκφράσει από την αρχή τις επιφυλάξεις της για την υποψηφιότητα

Η Ρώμη απέσυρε την υποψηφιότητά της από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νέα δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας, Βιρτζίνια Ράτζι.

Η Ράτζι, η οποία ανήκει στο «κίνημα 5 αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο είχε εκφράσει από την αρχή τις επιφυλάξεις της για την υποψηφιότητα, επισημαίνοντας ότι η υπερχρεωμένη πόλη δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια επένδυση και πως προτεραιότητα πρέπει να είναι η τακτοποίηση του υπέρογκου χρέους του δήμου, το οποίο ανέρχεται στα 13 δισ. ευρώ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμα και δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Μετά τις αποκαλύψεις στα τέλη του 2014, της συστημικής διαφθοράς στην οποία εμπλέκονταν πολιτικοί της Ρώμη, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες, υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε η πόλη να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις ενός τέτοιου γεγονότος.

Η Ρώμη είχε κάνει αίτηση για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 όμως και πάλι ο τότε πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απέσυρε την υποψηφιότητα λόγω των έντονων ανησυχιών του για την οικονομία της χώρας. 

Υποψήφιες για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 είναι ακόμη το Παρίσι, η Βουδαπέστη και το Λος Άντζελες. Η τελική απόφαση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα ληφθεί το 2017.

protothema.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου