Το 1/3 των αντρών στις ΗΠΑ θα είναι άνεργοι ως το 2050

Ένας στους τρεις άνδρες στις ΗΠΑ θα είναι άνεργος το 2050, σύμφωνα με ανάλυση που ανάρτησε στο προσωπικό του blog ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Larry Summers.

O Summers αποδίδει αυτή την ανησυχητική πρόβλεψη στην αντικατάσταση εργασιών που μέχρι σήμερα απαιτούσαν ανθρώπινα χέρια, από την τεχνολογία - μάλιστα ισχυρίζεται πως το φαινόμενο συμβαίνει αδιάκοπα εδώ και χρόνια. "Η καταστροφή θέσεων εργασίας από την τεχνολογία δεν είναι μελλοντολογική ανησυχία. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει εδώ και δύο γενιές", γράφει, προσθέτοντας πως "μία απλή γραμμική εξέλιξη δείχνει πως ένα τέταρτο των αντρών με ηλικία 25 ως 54 στο μέσο του 21ου αιώνα, δεν θα δουλέψει ποτέ".

Μάλιστα ο Summers λέει πως αν δεν γίνει κάτι δραματικό για να αποσοβηθεί η επερχόμενη κατάσταση, ίσως η πρόβλεψή του να είναι υπεραισιόδοξη, και παραθέτει τους λόγους:

-Οι τεχνολογικές εξελίξεις δείχνουν πως πιθανώς ο ρυθμός απώλειας θέσεων εργασίας θα αυξηθεί (για παράδειγμα θα εξαλειφθούν οι οδηγοί και οι ταμίες).
-Δύσκολα θα αναπαραχθεί η έκρηξη στο επίπεδο εκπαίδευσης και υγείας των τελευταίων 50 ετών.
-Πιθανώς η αύξηση της ανεργίας να συμβεί εκθετικά και όχι γραμμικά
-Ο μειούμενος αριθμός γάμων πιθανώς θα αυξήσει την ανεργία καθώς αυτή συνδέεται στενότερα με τους εργένηδες παρά με τους παντρεμένους.

capital.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου