Παραλία ή βουνό; Beach bar ή απομόνωση; Ονειρεμένα ξενοδοχεία ή μικροί οικισμοί; Στη Χαλκιδική έχετε ό, τι θελήσετε στα... πόδια της

https://youtu.be/SKawYKXhJfA?t=104

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», λένε οι βορειοελλαδίτες και κάτι ξέρουν. Ετοιμαστείτε να υποκύψετε στη γοητεία των τριών καλλίγραμμων «ποδιών»: Κασσάνδρα, Σιθωνία, Άθως. Τα δύο πρώτα δεν κάνουν διακρίσεις. Το τρίτο όμως είναι απαγορευμένο για τις γυναίκες, καθώς φιλοξενεί το φημισμένο μοναστικό Άγιο Όρος. Τι σημαίνει διακοπές στη Χαλκιδική; Σμαραγδένιες παραλίες, πυκνά πευκοδάση, ονειρεμένα ξενοδοχεία, μικροί οικισμοί στη θάλασσα με ψαροταβέρνες και καφέ, beach bar σε ορμίσκους, αρχαιολογικοί χώροι με μεγάλη ιστορία, παραδοσιακά χωριά στη Σιθωνία, το σπήλαιο των Πετραλώνων στην Κασσάνδρα. Μια μικρή «χώρα των θαυμάτων» είναι η Χαλκιδική. Εξερευνήστε την με όλες σας τις αισθήσεις.

Αξίζει να δείτε στη Χαλκιδική 

Ονειρεμένες βουτιές κάτω από τα πεύκα Πεύκα μέχρι την παραλία, λευκή άμμος, ονειρεμένοι όρμοι, τιρκουάζ νερά, κρυφοί κολπίσκοι. Οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι τόσες όσες και οι επιλογές: άπειρες. Μην μετράτε, απλώς πάρτε χάρτη και σημειώστε: Καβουρότρυπες, Μικρό και Μεγάλο Καρύδι, Καλόγρια, Κρυοπηγή, Άγιος Μάμμας, Σάνη... Κάντε βουτιά στην ανείπωτη ομορφιά τους.
Διαμονή υψηλής αισθητικής και πολλών αστέρων 
Ως ένας από τους πλέον πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα, η Χαλκιδική σας προκαλεί να ζήσετε την απόλυτη χλιδή στις δεκάδες πολυτελείς μονάδες της. Υπηρεσίες, δραστηριότητες και αισθητική απογειώνουν τις διακοπές σας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες: ιδιωτικά δείπνα στην παραλία, χαλαρωτικά spa, ευρύχωρες βίλες πάνω στο νερό, πιάτα μοριακής κουζίνας σε γκουρμέ εστιατόρια, φημισμένα κρασιά και απέραντοι αμπελώνες. Εδώ επίσης θα βρείτε ιδιωτικές μαρίνες, καζίνο, πολυτελή μαγαζιά και εστιατόρια... ο ορισμός της κλασικής πολυτέλειας είναι εδώ, σε αυτή τη γωνιά της Βόρειας Ελλάδας. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε τις διακοπές που πάντα ονειρευόσασταν;
Άνδρας ετών 700.000... στο σπήλαιο των Πετραλώνων Εδώ θα περιπλανηθείτε με δέος ανάμεσα στα κομψοτεχνήματα που η φύση αιώνες τώρα φιλοτεχνεί: σταλακτίτες που γυαλίζουν στο σκοτάδι, εκθαμβωτικοί «νάνοι σταλαγμίτες». Ένα από τα πιο ωραία σπήλαια της Ευρώπης και, φυσικά, από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της περιοχής, διηγείται μια ιστορία πολύ παλιά: εδώ, «κρυμμένο» μέσα σε σταλαγμιτική ύλη, βρέθηκε το κρανίο του αρχανθρώπου ηλικίας 700.000 ετών. Ανήκε σε έναν «υπερήλικα» της τότε εποχής, δηλαδή σε έναν άντρα ηλικίας 30-35 ετών.
Η αρχαία Όλυνθος Μαθήματα πολεοδομίας: στον αρχαιολογικό χώρο, θα δείτε πώς ήταν οργανωμένο το περίφημο Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα, το οποίο αποτελεί βάση αναφοράς σήμερα για την επιστήμη της πολεοδομίας. Ανεσκαμμένες οικίες, λεωφόροι, κοινόχρηστοι χώροι, όλα σε μία περιοχή με θέα πανοραμική.
Ρίξτε άγκυρα στο Πόρτο Κουφό Τι κρύβεται πίσω από τα απόκρημνα βράχια, στο νότο της Σιθωνίας; Ένα μυστικό λιμάνι, μέσα από ένα στενό άνοιγμα 300 μέτρων. Είναι ο αρχαίος «Τορωναίος λιμήν», το πιο μεγάλο και ασφαλές λιμάνι στη Βόρεια Ελλάδα, που αναφέρεται από τον Θουκυδίδη. Ονομαζόταν Κωφός λιμήν, γιατί αν σταθείτε μέσα στον κόλπο δεν ακούτε καθόλου τη θάλασσα.
Στην πατρίδα του Αριστοτέλη 
Βρίσκεστε στη Μακεδονία, στη γενέτειρα ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες φιλοσόφους. Εδώ θα περπατήσετε στη γη που περπάτησε ο μεγάλος φιλόσοφος. Κοντά στο χωριό Ολυμπιάδα, επισκεφθείτε τα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη. Στο χωριό Στάγειρα, θα βρείτε το Άλσος του Αριστοτέλη: πυξίδα, εκκρεμές, πρίσμα. Τα όργανα που αναφέρονται στα «Φυσικά» του Αριστοτέλη είναι όλα εδώ.

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Χαλκιδικής

Η Αρναία και η Άφυτος 
Δύο χωριά διαφορετικά, δύο χωριά «κοσμήματα». Καθένα με τη δική του παράδοση. Καλντερίμια, πέτρα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μακεδονίας, έργα αναστήλωσης, μουσεία. Η γραφικότητα σας γυρίζει πίσω, στη ζωή του χωριού χρόνια πριν.
Η διώρυγα της Ποτίδαιας Πίσω από τη διώρυγα, ο ισθμός της χερσονήσου της Κασσάνδρας. Πίσω από τον ισθμό, μια μεγάλη ιστορία: το έργο υλοποίησε ο βασιλιάς της Μακεδονίας Κάσσανδρος, για να διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα και να προστατεύσει την πόλη.
Τα έλατα του Ταξιάρχη Ορεινή Χαλκιδική. Εδώ «καλλιεργείται» η χαρά των Χριστουγέννων. Στο χωριό Ταξιάρχης της κεντρικής Χαλκιδικής, όλες οι οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια των ελάτων στο πανέμορφο βουνό του Χολομώντα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου