Χαλκιδική: Συμμορία εκβίαζε 71χρονο ζητώντας 200.000 ευρώ

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, το απόγευμα της Παρασκευής στη Ν. Καλλικράτεια, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας46χρονος και ένας 39χρονος για υπόθεση εκβίασης. Σε βάρος τους, αλλά και 7 ακόμη συνεργούς τους, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Συμμορίας και Εκβίαση κατ' εξακολούθηση. Μεταξύ των συνεργών και αλλοδαπός άντρας, μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που έχει χρηστεί με τον διακριτικό τίτλο "VOR V ZAKONE" (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου).
Προηγήθηκε καταγγελία 71χρονου, σύμφωνα με την οποία οι δράστες, από τον Φεβρουάριο του 2016, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, και αρχικά για λογαριασμό 64χρονου εκ των κατηγορουμένων, στον οποίο (ο 71χρονος) όφειλε χρηματικό ποσό έπειτα από μεταξύ τους επαγγελματική συνεργασία, απαιτούσαν εκβιαστικά 200.000 ευρώ.
Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο 71χρονος με τους προαναφερόμενους άντρες, πλην του 64χρονου, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Νομό Χαλκιδικής, όπου οι τελευταίοι εμφανίζονταν με διαφορετικές συνθέσεις και απαιτούσαν πλέον χρήματα για λογαριασμό τους, τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Ακολούθως και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, οι συλληφθέντες μαζί μ' έναν ακόμη συνεργό τους, απαίτησαν εκ νέου και για λογαριασμό αυτή τη φορά του αλλοδαπού χρισμένου "VOR V ZAKONE", το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου