Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.

Ένας «δάσκαλος» έφυγε από κοντά μας…
Σε βαρύ πένθος βύθισε την αυτοδιοικητική οικογένεια η είδηση του θανάτου ενός προβεβλημένου στελέχους της, ενός πιστού και αφοσιωμένου διακόνου της, που είχε ταυτίσει τη ζωή του με τους αγώνες υπηρετώντας επί πολλά έτη, έως και την τελευταία στιγμή της ζωής του, τους ανθρώπους και την κοινωνία.
Είναι ο πρώην δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης, ο οποίος σε ηλικία 71 ετών έφυγε σήμερα από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι στην χωρεία των αγγέλων. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.
Η είδηση του θανάτου του αγαπημένου μας Βασίλη Παπαγιάννη μάς βρήκε όλους συντετριμμένους. Αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη και ότι δεν θα έχουμε πλέον κοντά μας τον αγαπημένο μας φίλο, τον σύντροφο, τον συναγωνιστή, μα πάνω από όλα τον αγαπημένο μας δάσκαλο στο ήθος, την ευπρέπεια, την εντιμότητα και τη νηφαλιότητα.
Για όλους εμάς, που εδώ και δεκαετίες είχαμε την τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί του, είτε στα πεδία της πολιτικής είτε στα πεδία της Αυτοδιοίκησης, ήταν η προσωποποίηση της σοφίας, στην οποία οι νεώτεροι επιδιώκαμε να καταφεύγουμε αναζητώντας λύσεις και διεξόδους σε κρίσιμα ζητήματα που καλούμασταν κατά καιρούς να διαχειριστούμε.
Ο Βασίλης Παπαγιάννης ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα του δημόσιου βίου. Διέθετε βαθειά γνώση όλων των ζητημάτων τα οποία αναλάμβανε να διαχειρισθεί. Τον διέκρινε η απόλυτη προσήλωση στην αποστολή που αναλάμβανε, υπηρετώντας την με πίστη και αυταπάρνηση. Ταυτίστηκε με τους μεγάλους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία, τόσο μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσο και από τις τάξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ το οποίο τίμησε και υπηρέτησε επί σειρά ετών με ιδεολογική και πολιτική πίστη στις αρχές και τα οράματά του, βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το ΠΑΣΟΚ των ονείρων του και της αγάπης του. Το τίμησε με την ενεργή, δυναμική και δημιουργική παρουσία του στο ανώτερο πολιτικό όργανο, το Εκτελεστικό Γραφείο, και τιμήθηκε από αυτό. Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και των ιστορικών μορφών του Κινήματος, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, άφησε τη σφραγίδα του ως υφυπουργός Δημοσίων Έργων και υφυπουργός Εσωτερικών.
Όλοι εμείς, που βρεθήκαμε στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αισθανόμαστε υπερήφανοι που είχαμε τον Βασίλη Παπαγιάννη ως δάσκαλο, καθοδηγητή και εμπνευστή μας. Ο δημόσιος βίος του ήταν ένα παράδειγμα πολιτικής φιλοσοφίας, στάσης ζωής και δράσης, σε όποιο μετερίζι κι αν βρισκόταν, από απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ έως το ανώτερο καθοδηγητικό όργανό του, το Ε.Γ., το οποίο τίμησε επί σειρά ετών δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, από βουλευτής έως και υφυπουργός, από πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (Βέροιας) έως δήμαρχος (Κασσάνδρας) και γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτόν τον άνθρωπο, τον σεμνό πολιτικό άνδρα, τον οραματιστή αυτοδιοικητικό αγωνιστή, που η πορεία του στο δημόσιο βίο σημάδεψε τις εξελίξεις, δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ. Θα υπάρχει ανάμεσά μας, θα μας διδάσκει όπως μας δίδασκε πάντα, θα μας καθοδηγεί με τη σοφία του και τη νηφαλιότητά του, όπως έκανε πάντα.
Τον αποχαιρετούμε συντετριμμένοι εκφράζοντας στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
Βιογραφικό
Ο Βασίλης Παπαγιάννης γεννήθηκε το 1945 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και για χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Βέροια, όπου διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.
Από το 1981 ως το 1989 ήταν βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ και χρημάτισε υφυπουργός Δημοσίων Έργων (1982-1985) και υφυπουργός Εσωτερικών (1987). Mε την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, και ως το 2004, διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΓΝΟ ΑΕ, και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Από το 2010 μέχρι το 2014 ήταν δήμαρχος Κασσάνδρας και γραμματέας του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας από το 2011-2014, που υπήρξε η πρώτη περίοδος του 
«Καλλικράτη».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου