Έως 50% μειώνει τα Δημοτικά Τέλη ο Δήμος Ν. Προποντίδας σε ευπαθείς ομάδες

dhmotika telh mΜειώσεις των Δημοτικών Τελών (ύδρευση, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό) σε ευπαθείς ομάδες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Προποντίδας, με την προϋπόθεση να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου.
Συγκεκριμένα, μειωμένα Τέλη κατά 50% μπορούν να έχουν οι πολύτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΑΣΠΕ και το ετήσιο εισόδημά τους είναι μικρότερο των 25.000 ευρώ ετησίως. 
Μείωση 30% των Τελών μπορούν να έχουν οι τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ και ανώτερο όριο ηλικίας του τελευταίου παιδιού το 18ο ή το 25ο σε περίπτωση σπουδών.
Μείωση 50% των Δημοτικών Τελών έχουν οι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι, με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο τέκνο.
Τέλος μείωση 50% μπορεί να υπάρχει στα ακίνητα που διαμένουν άτομα με αναπηρία άνω του 67% και εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις:
Μείωση 50% για την πρώτη και κύρια κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών
Προϋποθέσεις παροχής
- Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας
- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΑΣΠΕ 
- Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 25.000 ευρώ.

Μείωση 30% για την πρώτη και κύρια κατοικία των τρίτεκνων οικογενειών 
Προϋποθέσεις παροχής
- Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας
- Ανώτερο όριο ηλικίας τελευταίου τέκνου το 18ο έτος ή σε περίπτωση σπουδών το 25ο έτος μετά την προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης.
- Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 20.000ευρώ.

 Μείωση 50% για την πρώτη και κύρια κατοικία άπορων ή οικονομικά αδύναμων 
Προϋποθέσεις παροχής
Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας 
Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 6.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για την σύζυγο και για κάθε ανήλικο τέκνο.

Μείωση 50% των δημοτικών τελών στα ακίνητα που διαμένουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω των 67% 
Προϋποθέσεις παροχής
Να είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι Ν. Προποντίδας
Να διαθέτουν Πιστοποιητικό Αναπηρίας από την Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή με ποσοστό 67% και άνω
Ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος μικρότερο των 12.000 ευρώ.

Η μείωση των δημοτικών τελών στα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω δε θα έχει αναδρομική ισχύ και θα υπολογίζεται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης του ενδιαφερόμενου.
Η χρονική διάρκεια της μείωσης θα υπολογίζεται σύμφωνα με το χρονικό όριο επανελέγχου και ανανέωσης του ποσοστού αναπηρίας που αναφέρεται στη γνωμάτευση. Σε περίπτωση επαναφοράς των αρχικών τετραγωνικών μέτρων, μετά τη λήξη του χρονικού ορίου επανελέγχου του ποσοστού αναπηρίας, η προσκόμιση νέας αίτησης για μείωση δημοτικών τελών, λόγω έκδοσης νέας γνωμάτευσης, δε θα γεννά αξιώσεις επιστροφής ποσών ή αναδρομικής μείωσης των δημοτικών τελών για το χρονικό διάστημα επαναφοράς χρέωσης των αρχικών τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου.

Να σημειώσουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφυλάσσονται να ζητήσουν πρόσθετα δικαιολογητικά εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία, καθώς και ότι όλες οι παραπάνω μειώσεις που εφαρμόζονται με το άρθρο 202 του Ν.3463/06 δεν έχουν αναδρομική ισχύ και ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να λαμβάνει μία εξ αυτών.
xalkidikifocus
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου