"Όχι" Μητσοτάκη στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης

Κατά της προοπτικής δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε. Τόνισε δε πως στόχος του είναι να απομακρυνθεί η χώρα από τον λαϊκισμό.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό δεν εξαρτάται από τη ΝΔ. "Είναι ξεκάθαρο ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την πλειοψηφία, τότε η εντολή θα γυρίζει στην Βουλή. Αν πάλι δεν γίνει κάτι εκεί, θα υπάρξουν εκλογές" δήλωσε.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου