Γιάννης Μαγκριώτης: Εθνική συνεννόηση τώρα

Ετοιμάζει κόμμα ο Γιάννης ΜαγκριώτηςΣε εθνική συνεννόηση καλεί ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου, Γιάννης Μαγκριώτης.
"H συμπαράταξη του χώρου του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας, είναι απαραίτητη για την εθνική συνεννόηση, την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση", τόνισε κ. Μαγκριώτης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ,αλλά και σε κόμματα που εκπροσωπούν το Κέντρο και τη Σοσιαλδημοκρατία.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης προτείνει ότι για να επιτευχθεί η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητα τα εξής πέντε προαπαιτούμενα:
  • Αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών.
  • Τριετές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος και στην οικονομία το οποίο θα ενσωματώσει τα μνημόνια και θα τα υπερβαίνει προκειμένου να φέρει την ανάπτυξη και να βγει η χώρα από την κρίση.
  • Τρία χρόνια πολιτικής σταθερότητας.
  • Ευνοϊκότερη ρύθμιση του Δημόσιο Χρέους.
  • Ελληνικές και ξένες ιδιωτικές επενδύσεις και παραγωγική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μαγκριτώτης, σημείωσε ότι η "Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Μεταρρυθμιστικού Κέντρου και της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας" επισημαίνει την αναγκαιότητατα , κόμματα του Κέντρου και της Σοσιαλδημοκρατίας να λάβουν κοινή πρωτοβουλία και να καλέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στο τραπέζι της Εθνική συνεννόησης, με τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Σε δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσει η συγκρότησηενός νέου κόμματος που θα εκφράσει τις διάσπαρτες μεταρρυθμιστικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της χώρας.
Δέσμιος των εσωτερικών συσχετισμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ερωτηθείς για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου  της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Μαγκριώτης τόνισε ότι "θα αναβαθμίσει τον κοινοβουλευτικό διάλογο και τη θεσμική λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Πιστεύω όμως ότι είναι δέσμιος των εσωτερικών συσχετισμών και συμμαχιών οι οποίες τον ανέδειξαν στην προεδρία την Νέας Δημοκρατίας". Πρόσθεσε δε ότι "θα είναι θετικό να αναβαθμίσει τον άξονα της κεντρικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας προς πιο κεντρώες, πιο φιλελεύθερες, πιο ευρωπαϊκές, πιο μεταρρυθμιστικές θέσεις".
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εκβιάζουν τη συναίνεση
Σχετικά με την κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ,  η «Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Μεταρρυθμιστικού Κέντρουκαι της Νέας Σοσιαλδημοκρατίας» κατακρίνει τις επιλογές των συγκυβερνώντων,  καθώς όπως αναφέρει,εκβιάζουν τη συναίνεση, χωρίς να δίνουν δείγματα αξιοπιστίας, χωρίς  πολιτικές δεσμεύσεις. Από την άλλη πλευρά, σημειώνει πως η ΝΔ φαίνεται να υιοθετεί  τη στρατηγική του «ώριμου φρούτου», παρ’ ότι καταλαβαίνει, ότι η χώρα κινδυνεύει και πάλι και πως η κατάρρευση της κυβέρνησης, θα συμπαρασύρει και τη χώρα.
"Η Νέα Δημοκρατία στην αρχή και ο  ΣΥΡΙΖΑ στην συνέχεια με τον ακραίο λαϊκισμό τους πέτυχαν να γίνουν εξουσία, οδήγησαν την χώρα μας πιο βαθιά στην ύφεση και στην κρίση, παρέτειναν τα μνημόνια και ζούμε σήμερα στην καρδιά του τρίτου μνημονίου που αθροιστικά επιδεινώνει ακόμη πιο πολύ την οικονομία και την κοινωνία", δηλώνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γιάννης Μαγκριώτης.
Πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές η επένδυση της Eldorado
Τέλος, ο κ. Μαγκριώτης ρωτήθηκε και για την απόφαση της EldoradoGold να αναστείλει τις δραστηριότητές της στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι " η επένδυση στις Σκουριές είχε όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όλες τις διασφαλίσεις" και συνεχίζει λέγοντας ότι "αυτό που χρειάζεται από την πολιτεία, όπως εκφράζεται σήμερα από την κυβέρνηση, είναι να διασφαλίσει τους αποτελεσματικούς ελέγχους και την υλοποίηση της σύμβασης, την υλοποίηση δηλαδή των βασικών υποχρεώσεων από τον επενδυτή."
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου