Κλείνουν τα γραφεία τους την Πέμπτη οι δικηγόροι της Χαλκιδικής

dikastirio sfiriΤο κλείσιμο των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, καθώς και τα γραφεία των δικηγόρων του νομού, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, τις οποίες θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Αναλυτικότερα το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, προχώρησε στην παραπάνω απόφαση:
α) αξιολογώντας επί της αρχής τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του κυβερνητικού σχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης» και ιδίως τις ρυθμίσεις του άρθρου 53 – εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών,
β) λαμβάνοντας υπόψη την από 9/12/2015 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας,
γ) υπενθυμίζοντας τις ήδη αυξημένες εισφορές με το προγενέστερο καθεστώς, την κατάργηση της δυνατότητας υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία και τις αποχές για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και
δ) συνεκτιμώντας την κρισιμότητα του θέματος και, ως εκ τούτου, την ανάγκη να διαφυλαχθεί, εν προκειμένω, η ενότητα του δικηγορικού σώματος.
Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας διοργανώνει πανδικηγορικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό και αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Επίσης το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, με μόνο θέμα το Ασφαλιστικό, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του και να αποφασίσουν τη μορφή κινητοποιήσεων.
Ασφαλιστικό: Εξοντωτικό χτύπημα στον κλάδο
Το νέο Ασφαλιστικό, για το οποίο αντιδρούν οι δικηγόροι, προβλέπειεπιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος, καθώς και της εισφοράς αλληλεγγύης.
πηγή:halkidikifocus.gr 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου