Χαλκιδική: Επιλέγεις χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα από το δάσος

Χριστουγεννιάτικα έλατα, προς 15 ευρώ το μέτρο, απευθείας από το δάσος, κομμένα με το σωστό τρόπο και όχι στοιβαγμένα σε κάποιο πεζοδρόμιο να ψάχνουν αγοραστή και έπειτα να πετιούνται.   
«Διαλέξτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας απευθείας από την φύση».  
Με αυτή την προτροπή, οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής προχωρούν σε μια πρωτότυπη δράση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, για το Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου.
Οι παραγωγοί θα ανοίξουν τις καλλιέργειες ελάτων τους στο κοινό για να τις επισκεφτεί, να απολαύσει το φυσικό τοπίο και να ενημερωθεί για την οικολογική και οικονομική αξία του ελάτου ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δέντρο που επιθυμεί, σε τιμή χαμηλότερη αυτής που πωλείται στην πόλη και να το πάρει συσκευασμένο με το όχημα του για να στολίσει το σπίτι του για τα Χριστούγεννα.
Τα δέντρα θα είναι πιστοποιημένα για την προέλευσή τους με τη μολυβδοσφραγίδα του Δασαρχείου Πολυγύρου.
Η δράση αυτή ευνοεί και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μιας και με την αγορά κάθε δέντρου, θα δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για γεύμα και διαμονή σε ξενώνα στον Χολομώντα.
Η δράση CHO.C.O.  εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάλεξε-Υλοτόμησε-Αντιστάθμισε- Πιστοποίησε: μια καινοτομία στην αγορά Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Ελλάδας», με λίγα λόγια, CHOose, Cut, Offset. 


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου