Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο Ερντογάν μετά το “ναι”! Αποκαλυπτική ανάλυση

 


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ


Όσο πλησιάζει η ημέρα του Δημοψηφίσματος τόσο περισσότερα ερωτηματικά εκφράζονται στον τουρκικό Τύπο. Τι θέλησε και δεν το πέτυχε μέχρι σήμερα ο Ερντογάν”, είναι το ερώτημα που θέτουν οι περισσότεροι αναλυτές.
Η άποψη που εκφράζει ο Κερέμ Τσαλισκάν είναι ίσως η ορθότερη. Η τουρκική Εθνοσυνέλευση απέρριψε την 1η Μαρτίου 2003 το αίτημα των Αμερικανών , με το οποίο ζητούσαν την εγκατάσταση 80.000 στρατιωτών στο Ντιγιάρμπακιρ και τη συμμετοχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην εισβολή που σχεδίαζαν στο Ιράκ.

Ο Ερντογάν μετά την απόρριψη του γνωστού υπομνήματος δήλωσε ότι αν  είχε την απόλυτη εξουσία θα κατάφερνε να το περάσει από τη Βουλή.
Κατά τον αρθρογράφο, οι ΗΠΑ δεν ξέχασαν ποτέ την ενέργεια αυτή κι εκδικήθηκαν το Στρατό με τα σκάνδαλαΕργκενεκόν, Βαριοπούλα και το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Τώρα ήρθε η σειρά της Βουλής.  Εάν επικρατήσει το “ναι”  στο επικείμενο Δημοψήφισμα ουσιαστικά καταργείται, υποβαθμίζεται  ο ρόλος της Εθνοσυνέλευσης.

Γιατί λοιπόν ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο απόλυτος άρχοντας , με όλες τις εξουσίες στα χέρια του; Μια είναι η απάντηση:  Για να εντάξει την Τουρκία στο Αραβικό- Σουννιτικό ΝΑΤΟ εναντίον του Ιράν.  Πιθανότατα η Εθνοσυνέλευση δεν θα ενέκρινε την απόφαση του αυτή, όπως συνέβη και με το υπόμνημα της 1ης Μαρτίου 2003.

Η ιδέα του σχηματισμού του αραβικού ΝΑΤΟ  είναι έμπνευση του μάγου της διπλωματίας Κίσσινγκερ.  Στόχος του σχεδίου είναι η διάσπαση της συμμαχίας Ρωσίας- Κίνας-Ιράν. Ο πιο αδύναμος κρίκος αυτής της συμμαχίας είναι το Ιράν. Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα καταστραφεί  η Περσία, με εσωτερική επανάσταση ή με πόλεμο με τις αραβικές χώρες; Δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν και οι δυο δοκιμασμένοι τρόποι.

Το αραβικό ΝΑΤΟ απαρτίζεται από τέσσερις χώρες, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και την  Ιορδανία.

Στις 15/2/2017 η Wall Street Journal  έγραψε ότι η κυβέρνηση του Τράμπ ετοιμάζει ένα στρατιωτικό μπλόκ εναντίον του Ιράν. Ο Ερντογάν θέλει να ενταχθεί απαραιτήτως  σε αυτό το μπλόκ, για να διασφαλίσει τη χώρα του έναντι του Κουρδιστάν.

Η ιδέα του αραβικού ΝΑΤΟ ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία στις 15/12/2015. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου και ο Γενικός Επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ έσπευσαν στο Ριάντ (1/2/2016)  και συζήτησαν το θέμα. Με το Πραξικόπημα  εναντίον του Ερντογάν αδράνησαν οι διεργασίες.

Τώρα ο Ερντογάν θα γίνει ο ηγέτης του Σουνιτικού ΝΑΤΟ εναντίον του Σιιτικού Ιράν. Με το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής διαμελίστηκαν το Ιράκ και η Συρία. Ποιος έχει τώρα σειρά; Η Τουρκία ή το Ιράν;

Με την ανάλυση αυτή μπορεί να εξηγηθεί και η επίθεση των ΗΠΑ με 59 πυραύλους στη Συρία, την ώρα μάλιστα που ο ηγέτης της Κίνας πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Αμερική.

Επειδή η επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων στο Ιράκ χρησιμοποιήθηκε ως αιτία αφανισμού του Σαντάμ και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η Βαγδάτη δεν κατείχε ίχνος χημικών , ας μην βιαστεί η Δύση να καταδικάσει τον Άσαντ για το ίδιο αδίκημα.  Αναμφισβήτητα οι εικόνες των αθώων παιδιών  , θυμάτων των χημικών όπλων συγκλονίζουν και εξοργίζουν τον κόσμο.  Το ίδιο σκηνικό έχει παιχθεί αρκετές φορές και γι αυτό γεννά καχυποψίες. Δυστυχώς όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας έχουν έντονη οσμή πετρελαίου.
 
militaire.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου