Συγκλονιστικά στοιχεία για το Μεταναστευτικό παρουσίασε ο Δημήτρης Καζάκης

 Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Καζάκης
Επιτυχημένη, κατά κοινή ομολογία, χαρακτηρίζεται η ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ε.ΠΑ.Μ. σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα το «Μεταναστευτικό - Προσφυγικό» ζήτημα, όπου παρουσιάστηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και αναλύθηκαν σε βάθος τα αίτια που το προκαλούν.

Συγκλονιστικά στοιχεία αναφορικά με το παγκόσμιο αυτό ζήτημα παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, στη σχετική ημερίδα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι, είναι πρώτη φορά που διοργανώθηκε εκδήλωση – ημερίδα στη χώρα μας με αντικείμενο ένα ζήτημα που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Ε.Ε. και όχι μόνο για τη χώρα μας, όπως είναι το «Μεταναστευτικό - Προσφυγικό» ζήτημα.

Αποκαλυπτικός ήταν στην εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δ.Καζάκης, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία διεθνών Οργανισμών. «Αυτή τη στιγμή, το 11% του παγκόσμιου του πληθυσμού εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες, οι πολεμικές επιχειρήσεις των αμερικανών θα επεκταθούν σε ακόμη 15 χώρες, κυρίως της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής».

Και ο λόγος; Υποτίθεται η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των υποομάδων της Αλ-Κάιντα. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, σημαίνει νέος μαζικός εκτοπισμός εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε ο κ.Καζάκης, οι μετανάστες είναι παρόντες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το 2015 ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 245 εκατομμύρια! Από το σύνολο αυτό το 11% απασχολούνται ως οικιακοί βοηθοί! Και ποιος ο βασικός λόγος αυτού του δράματος; Η βούληση και απόφαση των ισχυρών να αυξήσουν τα κέρδη μέσω της ελαχιστοποίησης του μισθολογικού κόστους με τα φθηνά εργατικά χέρια των μεταναστών.

Είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.: «Όσο δεν υπάρχει ο αγώνας για αυτοδιάθεση των λαών τόσο περισσότερο τα έθνη και οι λαοί θα διαλύονται. Διότι το κεφάλαιο που εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες και μετανάστες, δεν τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους αλλά ως ζώα. Είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν πατρίδα και οικογένεια, αν έχουν ρίζες. Με αυτή τη λογική προσπαθούν να εμφανίσουν αυτό που είναι ό,τι πιο ρατσιστικό, ό,τι πιο τρομακτικό, ό,τι πιο φασιστικό, ερμηνεύοντας τον άνθρωπο με βάση τη ζωολογία...».

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ., δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αλλαγή του συνολικού πλαισίου για το «Μεταναστευτικό - Προσφυγικό» ζήτημα, που έλαβε χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου από τον ΟΗΕ. Η βασική θεώρηση είναι ότι, πλέον αποδεχόμαστε τις βίαιες μετατοπίσεις ανθρώπινων ομάδων ως απλές μετακινήσεις ανθρώπων στο πλαίσιο της «κινητικότητας» των πληθυσμών! Και δεν εξετάζουμε τα βαθύτερα αίτια που προκάλεσαν το «Μεταναστευτικό - Προσφυγικό» πρόβλημα.

Ενδιαφέρον έχει και το σύνολο των στοιχείων για το θέμα που παρουσίασε ο κ.Καζάκης: Το 4,4% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι μετανάστες. Από το σύνολο των μεταναστών, το 73,8% δουλεύει και εξ´ αυτών πάνω από το μισό δουλεύει σε υπηρεσίες. Το δε 52% των εργαζομένων είναι στην Αμερική. Και το κυριότερο. Πού απασχολούνται οι μετανάστες; Ο κύριος όγκος βρίσκεται στην παροχή υπηρεσιών. Το 71% των εργαζομένων μεταναστών είτε είναι οικιακοί βοηθοί, είτε απασχολούνται σε οποιαδήποτε παρασιτική υπηρεσία (παράνομα κυκλώματα, τράφικινγκ κλπ). Και μόνον το 16% βρίσκεται σε «κανονικά» επαγγέλματα.

Ένα άλλο στοιχείο που αφορά τους μετανάστες, είναι ότι το 2015, οι μετανάστες ξεπέρασαν τα 245 εκατομμύρια, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα. Πώς βλέπουν όμως τα διεθνή κεφάλαια και οι εκπρόσωποί του τους μετανάστες; Ο γνωστός ιστορικός και οικονομολόγος Ζακ Αταλί, είχε αναφέρει ότι «Οι μετανάστες εργαζόμενοι έχουν μια συγκεκριμένη λειτουργία. Έχουν προσληφθεί σε χώρες της δυτικής Ευρώπης επειδή είναι πρόθυμοι είτε οι περιστάσεις τους υποχρεώνουν, να αποδεχθούν τις λιγότερο πρόθυμες θέσεις εργασίας που δεν καλύπτουν οι γηγενείς».

Τι πετυχαίνουν με αυτό; Κρατούν τους μετανάστες για να έχουν χαμηλά μεροκάματα και δουλειές για το επίπεδο τους. Αντί να απασχολούνται ρομπότ μπαίνουν στη θέση τους μετανάστες. Έχει συμβεί και στην Ιαπωνία αυτό. Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι η διαίρεση της εργατικής τάξης αναπαράγεται και στον κοινωνικό τομέα. Συχνά είναι διαχωρισμένος από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Γεγονός είναι ότι σήμερα η μετανάστευση είναι ιδιαίτερα επικερδής επιχείριση για την Δύση. Πρόκειται μια μορφή «αναπτυξιακής βοήθειας» από τις φτωχές στις πλούσιες χώρες. Και το σημαντικότερο; Το προτείνει συνεχώς αυτό το «μοντέλο» η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΒΙΝΤΕΟ:

https://youtu.be/l3RUQUiDZbE
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου