Suddeutsche Zeitung: Μη αντικειμενική η ενημέρωση στη γερμανική ΤV για την Ελλάδα

Οι Γερμανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, τα ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση δεν ήταν ισορροπημένα, είχαν λίγο βάθος και ότι οι δημοσιογράφοι πέρναγαν συχνά τις προσωπικές τους εκτιμήσεις

Κακή ενημέρωση έλαβαν οι Γερμανοί τηλεθεατές από την γερμανική TV για την ελληνική κρίση το 2015, όπως προκύπτει από έρευνα του Ιδρύματος «Ότο Μπρένερ» που δημοσιεύει η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung». 

H επίμαχη έρευνα που διεξήχθη από το ίδρυμα «Ότο Mπρένερ», το οποίο ανήκει στο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, «IG Metall», επισημαίνει ότι, η πλειοψηφία των Γερμανών θεώρησαν ότι έλαβαν μη ισορροπημένη ενημέρωση για την κρίση χρέους το 2015, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές Κιμ Ότο, Αντρέας Κόλερ και Κριστίν Μπάαρς από το Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ. 

Στο μικροσκόπιο της έρευνας τέθηκαν οι τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων των «Tagesschau» και «Heute» αλλά και τα ειδικά αφιερώματα για την ελληνική κρίση που προέβαλαν οι εκπομπές των «Brennpunkt» και «ZDF».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», οι Γερμανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, τα ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση δεν ήταν ισορροπημένα, είχαν λίγο βάθος κι ότι οι δημοσιογράφοι πέρναγαν συχνά τις προσωπικές τους εκτιμήσεις.

«Η ελληνική κυβέρνηση λάμβανε σπανιότερα τον λόγο συγκριτικά με άλλες πλευρές και της ασκούνταν συχνότερα κριτική», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.   
 
 protothema.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου