Μείωση των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα κατά 40-50% έως τα τέλη του 2019 προβλέπει η Citi, με έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες που δημοσιεύτηκε αφότου ο οίκος εγκατέλειψε επιτέλους τις προβλέψεις του για Grexit.
Συγκεκριμένα, η Citi προβλέπει μείωση 40-50% των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) και 35-40% των μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων (NPE) έως τα τέλη του 2019, εκτιμώντας ότι οι επιδόσεις και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών στο μέτωπο αυτό θα είναι παρόμοιες.
Η μείωση των κόκκινων  δανείων θα γίνει σε τρία στάδια, μέσω της αναδιάρθρωσης των δανείων, των διαγραφών και της πώλησης χαρτοφυλακίων, αναφέρει η έκθεση.
Πάντως, η Citi εξακολουθεί να βλέπει προκλήσεις στις προοπτικές κερδών των τραπεζών και περιμένει τη μέση απόδοση κεφαλαίου στο 6% για το διάστημα 2016-2018.
Ο οίκος δηλώνει ουδέτερος απέναντι στις ελληνικές τράπεζες, διαβλέποντας πιθανούς καταλύτες για άνοδο των μετοχών στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το σταθερό ή βελτιούμενο πολιτικό περιβάλλον.
Επίσης, προβλέπει μείωση του risk premium των μετοχών όταν τα ελληνικά ομόλογα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
ependisinews.gr