Ελεύθερη θα είναι προς το παρόν  και άγνωστο πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσει αυτή η ελευθερία στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων από τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και μάλιστα με τη «βούλα» της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ προκαλεί μείζον πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς μνηνονιακή υποχρέωση της χώρας μας επιβάλλει την δραστική αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στο σύνολο της συνταγογράφησης. Η εν λόγω δραστική αύξηση πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2016…
H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαρρέει διαρκώς ότι επιθυμεί να παράσχει οικονομικά κίνητρα προς τους φαρμακοποιούς της χώρας μας, προκειμένου εκείνοι να καταστούν ο «μοχλός» για τη δραστική αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στο σύνολο της σχετικής κατανάλωσης.
Το πρόβλημα, όμως, με την ως άνω σκέψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι ότι τα οικονομικά κίνητρα ενδέχεται βασίμως να επιβαρύνουν επιπλέον οικονομικά τους ασφαλισμένους, η οικονομική συμμετοχή των οποίων για την προμήθεια των φαρμάκων τους έχει από πολύ καιρό ξεφύγει πάνω από το… 30%!
Πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκαλεί επίσης η ακύρωση από την Ολομέλεια του ΣτΕ της υποχρέωσης των γιατρών να συνταγογραφούν αποκλειστικά τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία των φαρμακευτικών σκευασμάτων… 
ependisinews.gr