«Όπως το κρασί, έχουμε κι εμείς τις ιδιότητες της χρονιάς στην οποία γεννηθήκαμε»

Η φράση ανήκει στον Carl Jung και αποδίδει με χαρακτηριστικό τρόπο την σχέση της αστρολογίας με τη σύγχρονη επιστήμη


Αν θα επιχειρούσαμε να δώσουμε έναν επιστημονικό ορισμό της αστρολογίας περισσότερο προσκείμενο στη νοοτροπία του σημερινού ανθρώπου, η άποψη του Flambart , πτυχιούχου της Πολυτεχνικής σχολής των Παρισίων και συντάκτη 30 βιβλίων, «ότι μία οιαδήποτε διαμόρφωσις του ουρανού λέγεται ότι αντιστοιχεί προς μίαν ανθρωπίνην ικανότητα ή προς ένα γεγονός του ανθρωπίνου βίου, όταν η διαμόρφωσις αυτή κατά την στιγμήν της γεννήσεως παρουσιάζεται συχνώτερον επί των ανθρώπων των κατεχόντων της ικανότητος αυτής παρά επί των λοιπών», είναι τα μάλα επιγραμματική.
Παρατηρήθηκε ότι οι διάφορες κλίσεις του ανθρώπου μπορούν να επαληθευθούν με συγκριτικές στατιστικές των αστρικών σχέσεων, καθότι βρέθηκαν ομοιότητες και αναλογίες συχνότερες σε στενούς συγγενείς παρά σε αγνώστους, όπως επίσης ανάλογες στατιστικές έγιναν περί της επελεύσεως ασθενειών ή θανάτων όπου βρέθηκε ότι στο ωροσκόπιο της γεννήσεως η διέλευση του Άρεως επί της θέσεως του Ηλίου στο γενέθλιο κοσμογράφημα συμπίπτει με μεγαλύτερη συχνότητα. Μερικά παραδείγματα θα καταστήσουν σαφέστερο τον κανόνα αυτόν. Η σύνοδος Ηλίου-Διος εκφράζεται με μία αναλογία 7,5% επί του συνόλου. Ο Flambart όμως παρατήρησε επί χιλίων ωροσκοπίων διασήμων προσωπικοτήτων ότι η σύνοδος αυτή συμβαίνει με συχνότητα 15%, δηλαδή δυό φορές συχνότερη από ότι στους κοινούς ανθρώπους.
Ο ίδιος επίσης σε παρατηρήσεις που έκανε επί θεμάτων συγγενών βρήκε ότι η Σελήνη εμφανίζεται στην ίδια θέση με συχνότητα 18,6%, ενώ κανονικά και χωρίς άλλη αιτία, εμφανίζεται με συχνότητα 5,5% δηλαδή περίπου 3,5 φορές μεγαλύτερη. Υπολογιζομένης της συχνότητας της συνόδου Σελήνης-Ερμού ομοίως δια του λογισμού των πιθανοτήτων θα έπρεπε αυτή να παρουσιάζεται με αναλογία 5.5%. Έχει όμως παρατηρηθεί επί τη βάσει χιλιάδων παραδειγμάτων ότι επί ωροσκοπίων φιλοσόφων η σύνοδος Ερμού-Σελήνης συμβαίνει με συχνότητα 10%. Πάρ’ ότι η στατιστική διαφορά εδώ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παραδείγματα, είναι μικρότερη από δυό φορές το να ισχυρισθούμε ότι η σχέση αυτή είναι ένδειξη κλίσεως προς τη φιλοσοφία δεν είναι παράτολμο, αντίθετα είναι απόρροια εδραιωτέρας λογικής και μαθηματικού λογισμού, μπορεί δε να γίνει έναυσμα για περαιτέρω μελέτη και έρευνα.
Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο με τίτλο Αστρολογία και Σύγχρονη Επιστήμη από το astrology-science.com ΕΔΩ.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου